için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kıdem tazminatı açıklaması

'Ergene Çevre Koruma Projesi, Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü Merasimi''nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kıdem tazminatı konusu ile ilgili "Amacımız işçilerimizin kıdem tazminatı haklarını birilerinin insafına bırakmadan, kalıcı ve garantili bir sisteme bağlamaktır." açıklamasında bulundu. "Salgın sonrası yeniden şekilleneceği anlaşılan siyasi ve ekonomik düzende Türkiye'nin önü açık görünüyor." diyen Erdoğan, "Pek çok yatırımı salgına rağmen tamamladık." dedi.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kıdem tazminatı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden "Ergene Çevre Koruma Projesi, Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü Merasimi"ne canlı bağlantıyla katılıyor. 2003 yılında Ergene'de çok ciddi kirlenmenin oluştuğunu belirten Erdoğan, 2.5 milyarlık kaynakla başlatılan Ergene Havzası Eylem Planı ile 395 kilometrelik dereyatağının temizlendiğini ve taşkınların önlendiğini vurguladı. Ekonomiye ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Yılın son iki çeyreğinde güçlü büyüme oranlarına ulaşmayı bekliyoruz" dedi. Kıdem tazminatı düzenlemesiyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak en başta gelen görevimizdir. Amacımız işçilerimiz kıdem tazminatı hakkını birilerinin insafına bırakmadan kalıcı bir sisteme bağlamaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Bölgedeki yerel yönetimler maalesef senelerce bu havzanın (Ergene) korunması konusunda gereken hassasiyeti göstermedi." dedi.

"Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık." ifadesini kullanan Erdoğan, "1 milyon 238 bin dekar alanı sulayacak, 25 sulama projesinen 24'ü hizmete girdi." şeklinde konuştu.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ergene 1 ve Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi arıtma tesislerinin de önümüzdeki ağustos ayında faaliyete başlayacağını söyledi.

Erdoğan, "(Tünel açma makineleri) Türkiye, dünyada bu makineleri üretebilen 8 ülkeden biridir." dedi.

"İlgili tüm kamu kurumlarının dahil olduğu bu planı (Ergene Havzası Eylem Planı) yaklaşık 2,5 milyar liralık bir harcamayla ve kararlılıkla hayata geçirdik." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Projenin (Ergene) diğer tünelinin de tamamlanmasıyla Avrupa'nın en büyük çevre projelerinden birini hayata geçireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ergene 2 Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi'ni de inşallah bu sene içinde tamamlayacağız." ifadesini kullanarak, "Yaptığımız bu yatırımlarla Ergene Nehri'nin su kalitesini önemli ölçüde iyileştirecek ve suyun temiz akmasını sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Sanayi tesislerimizin büyük bir kısmı salgın döneminde de üretimlerini sürdürdü." dedi.

KIDEM TAZMİNATI KONUSU

Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve kendisi de işçilikten gelen ferdi olarak en başta gelen görevimizdir.

Amacımız, işçilerimizin kıdem tazminatı haklarını birilerinin insafına bırakmadan, kalıcı ve garantili bir sisteme bağlamaktır.

Hep söylerim... İşveren sendikaları, işçi sendikaları gelin bir araya, kendi aranızda bu konuyu halledin. 

Kendi aranızda halledemeyip bunu kabine halletsin diyorsanız, burada bir art niyet vardır.

Kusura bakmayın böyle bir art niyete ne Cumhurbaşkanı olarak şahsım ne de kabinemiz alet olamayız.

Niye kendi aranızda bu işi çözmüyorsunuz? Niye kendi aranızda bunu halledemiyorsunuz? Kendi aranızda halletmeyip bizleri işçilerimizin ve iş işverenimizin karşısında zor duruma düşürmek mi istiyorsunuz?

Nasıl emekçi kardeşlerimizin yanında yer aldıysak bu konuda da aynı anlayışla hareket edeceğiz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kıdem tazminatı açıklaması - Resim : 1

"DEVASA MAKİNEYLE YOLA DEVAM EDECEĞİZ"

Burada bundan sonraki süreçte birçok tarım ürünü noktasında çok daha sağlıklı yoğun şekilde üretme imkanını Trakya ovasında yakalayacağız. Ergene’nin de dört dörtlük kullanılabilir hale gelmesi bizi mutlu edecektir.

12 bin parçalık bu devasa makineyle yola devam edeceğiz. İşimiz bitmiş değil.

SONRAKİ HABER