için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti'nin 6'lı masadan kalkmasına yönelik ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan Vahdettin Köşkü'ne giderken yolda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 6’lı Masa’yla ilgili açıklama yapan Erdoğan, konuyla ilgili ikinci bir gelişmeye kadar hiç konuşmama kararı aldıklarını belirterek, "Bunlar eteklerindeki taşları döksünler. Sonra, bir değerlendirmeyi Cumhur İttifakı olarak aramızda yapıyoruz. AK Parti olarak da bizler MKYK'da değerlendirmeleri yaparız. Bu değerlendirmeden sonra kararımızı veririz." dedi.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti'nin 6'lı masadan kalkmasına yönelik ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan Vahdettin Köşkü'ne giderken yolda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Altılı masayla ilgili açıklama yapan Erdoğan, "AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak onlar ne der ne yapar, nasıl adım atar, böyle bir durumumuz yok. Biz zaten Cumhur İttifakı olarak hedefimizi belirledik. Yolumuzu belirledik ve şu anda bütün çalışmalarımızı da bunun üzerine yapıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz planımız üzerinden, yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz" dedi. 

"BİZ CAN DERDİNDEYİZ ONLAR MAL DERDİNDE"

Erdoğan, "Onlar eteğindeki taşları döküyorlar. Onların döktüğü taşları bizim toplamak gibi bir niyetimiz yok. Bunun böyle olacağını aylar öncesinde zaten söylemiştik. Oturdular, konuştular, dağılırlar demiştim.Biz can derdindeyiz, onlar mal derdinde. Türkiye'de bir deprem olayı var. Bu felaketi biz nasıl önleriz, nasıl enkazı kaldırır, bunların yerine halkıma, bize bir yıl izin verin, biz bir yıl içinde bu enkazı kaldırıp, konutları, Bingöl, Malatya, Manavgat Antalya'da olduğu, İzmir'de olduğu gibi aynı şekilde bir an önce bunları derleyip, toparlayıp, dışarıda kalan vatandaşlarımı tekrar konutlara kolayım istiyorum. Şu anda zemin etütlerini yapıyoruz. Çünkü hedefimiz zemin artı 3 gibi konutlar yapmak ve hafif malzemelerle buraya bir güven tesis etmenin gayreti içindeyiz."ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu üyeleriyle bir araya geldiği toplantının ardından dün basın toplantısı düzenledi. Akşener, gelinen noktada, İYİ Parti'nin bir kıskaca alındığını ve dayatmaya mecbur bırakıldığını ancak buna boyun eğmeyeceklerini söyledi.

6’lı masa toplantısında 5 siyasi partinin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını dile getirdiğini kaydeden Akşener, "Biz de İYİ Parti olarak 3 yılı aşkın bir süredir sokaklarda, dükkanlarda ve meydanlarda, sıklıkla duyduğumuz; milletimizin yoğun bir teveccüh gösterdiğine hemen her yerde şahit olduğumuz ve yapılan tüm kamuoyu araştırmalarında da uzun süredir Sayın Erdoğan’a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz 2 ismin adaylığı konusunda görüşümüzü beyan ettik. Bu 2 isim; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Sayın Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Sayın Ekrem İmamoğlu’ydu" ifadelerini kullanmıştı.

SONRAKİ HABER