için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan il kongreleri için talimat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti toplantısının basına kapalı bölümde yaptığı açıklamalarda, partiye "1 milyon üye" hedefi koydu. Erdoğan'ın partililere vatandaşlarla olma talimatı verdiği ve il kongrelerinin çoğuna katılmak istediği belirtildi. AK Parti kurmayları ise kongrelerin bitmesiyle birlikte değişim oranının yüzde 65'i bulacağını öngörüyor.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan il kongreleri için talimat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle katıldığı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının basına kapalı kısmında teşkilata önemli uyarılarda bulundu.

"1 MİLYON ÜYE" HEDEFİ

Toplantıda, AK Parti'nin 1 milyon yeni üye hedefi olduğunu hatırlatan Erdoğan "Yeni üye konusunda İstanbul güzel bir başarı yakaladı. Şimdiye kadar 601 bin yeni üyemiz oldu. İstanbul başardı, aynısını sizden de bekliyorum" dedi.

"VATANDAŞLARLA OLUN AMA MASKE, MESAFE VE TEMİZLİĞE DİKKAT EDİN" UYARISI

Yeni tip koronavirüs salgınındaki vaka artışlarına dikkat çeken Erdoğan "Vatandaşlarla bu süreçte bir arada olmaya devam edin. Kapı kapı dolaşın ancak, pandemi nedeniyle maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymayı ihmal etmeyin" diye konuştu.

"İL KONGRELERİNİN BAZILARINA BEN DE KATILACAĞIM"

İl kongrelerinin ekim ayında yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı "Bu kongrelerin büyük çoğunluğuna geleceğim. Katılamadıklarıma da video konferans yöntemiyle bağlanacağım. Bugüne kadar 577 ilçe kongremizi gerçekleştirdik. Kongrelerin sonucuna göre, yüzde 51 oranında yeni ilçe başkanlarımız ve yeni yönetimleriyle yola devam ediyoruz. Son iki senede bu oran yüzde 61'i buluyor" ifadelerini kullandı.

PARTİDEKİ DEĞİŞİM ORANI YÜZDE 65 OLACAK

AK Parti kurmayları, kongrelerin tamamlanmasıyla birlikte partideki değişim oranının yüzde 65'i bulacağını aktardı.

SONRAKİ HABER