Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur seçiminde sandıkların büyük bir bölümü açıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimin galibi Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları gelmeye başladı.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları

Rusya lideri Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajı
 

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları - Resim : 1

Putin, mesajında, “Sayın Erdoğan, sevgili dostum, yeniden Cumhurbaşkanı seçilmenizden dolayı en içten tebriklerimi lütfen kabul edin” ifadelerine yer verdi.
Rus lider, “Dostane Rus-Türk ilişkilerinin güçlendirilmesine ve çeşitli alanlarda karşılıklı yarar sağlayan işbirliğine kişisel katkılarınızı çok takdir ediyoruz. İkili, bölgesel ve uluslararası gündemdeki güncel konularda yapıcı diyaloğumuzu sürdürmeye hazır olduğumuzu teyit etmek isterim” vurgusunu yaptı.
Rus lider ayrıca Rusya’nın Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) ve gaz dağıtım merkezinin kurulması gibi ortak projelerin tutarlı bir şekilde uygulanmasına büyük önem verdiğinin altını çizdi.

Putin, Erdoğan’a Türkiye'nin başındaki sorumlu çalışmalarında yeni başarılar, ayrıca sağlık ve esenlik dileklerini de iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları - Resim : 2

Macron'dan Türkçe tebrik mesajı: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'ın paylaşımı şu şekilde:

Fransa ve Türkiye’nin birlikte üstesinden geleceği büyük sınamalar var. Avrupa’ya barışın geri gelmesi, Avrakdeniz İttifakımızın geleceği, Akdeniz denizi. Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı tebrik etti. Aliyev, bu zaferi Türk halkının Recep Tayyip Erdoğan'ın uyguladığı politikaya duyduğu güven olarak değerlendirerek, Türkiye'nin kapsamlı kalkınmasının Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde önümüzdeki yıllarda da devam edeceğinden emin olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları - Resim : 3

Aliyev, Recep Tayyip Erdoğan'a Türk milletinin refahı ve ülkenin kalkınması adına yürüttüğü faaliyetlerinde yeni başarılar diledi. Erdoğan tebrik ve güzel sözleri için Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e şükranlarını sunarken, aynı zamanda Azerbaycan Bağımsızlık Günü münasebetiyle tebriklerini iletti.

Katar Emiri: Zaferin için seni tebrik ederim

Katar Emiri Tamim bin Hamad el Tani, Twitter’dan paylaştığı mesajında, Erdoğan’ı tebrik etti, “Kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, zaferin için seni tebrik ederim ve yeni döneminde başarılar dilerim” dedi. Katar Emiri, “iki ülkenin güçlü ilişkilerinin daha da gelişmesi” temennisinde bulundu.

TRT Haber’e konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “KKTC Cumhurbaşkanı olarak Türkiye’deki iradeyi tebrik ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferini kutluyorum. Milli siyasetin devamı bakımından bu seçimin sonucu önemliydi. Türk ulusuna hayırlı olsun.” dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban da, Erdoğan'ı "tartışılmaz zaferi" için tebrik etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de yapılan seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek “Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması bizler için önemliydi.” ifadesini kullandı.

Üstel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni dönemde başarılar dileyerek, seçim sonuçlarının Türk milleti için de hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi olmayan sonuçlara göre önde götürmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Gürcistan’ın büyük dostu Recep Tayyip Erdoğan’ı seçimlerdeki inandırıcı zaferinden ve yeniden ülke lideri seçilmesinden dolayı kutluyorum. Türk halkı fikrini net bir şekilde açıkladı ve biz de kutlamalarına katılıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ile Gürcistan arasındaki dostane bağları ve stratejik ortaklığı daha da güçlendirmeye hazırız.”

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif de Twitter’dan yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasetini kamu hizmetine bağlayan dünyadaki birkaç liderden biri olduğunu belirterek, Erdoğan’ın baskı altındaki Müslümanların güç sütunu ve onların vazgeçilmez hakları için coşkulu bir ses olduğunu belirtti.

Libya Başbakanlığına ait resmi Facebook sayfası “Hukumetina”da yayımlanan tebrik mesajında ise Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, “Kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir dönem daha Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığı için tebrik ediyorum. Türk halkı Erdoğan'a olan güveni ve projelerinin başarısını yeniledi.” ifadelerini kullandı.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, “Sayın Cumhurbaşkanı ve Değerli Kardeşim” cümleleriyle başladığı tebrik mesajında, “Kardeş Türkiye halkının aziz şahsınıza olan güveninin tazelenmesini memnuniyet ve sevinçle karşılayarak, size kendi adıma ve Cezayir halkı adına tebriklerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim başarısından dolayı tebrik etti.

Seçim sonuçlarının “Türk halkının, Erdoğan’a olan güveninin sürdüğünün bir işareti olduğu” değerlendirmesinde bulunan Reisi, Türkiye ve İran’ın bu dönemde de tarihi, kültürel, dini ilişkilerin yanı sıra iyi komşuluk ilişkileri, karşılıklı saygı ve iki ulusun ortak çıkarlarına dayanan dostane ilişkilerinin her zamankinden daha fazla güçleneceğini belirtti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da Twitter hesabından yayımladığı tebrik mesajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayasofya Cami ve bugünkü oy kullandığı anlara ait fotoğraflara yer verdi.

Maduro, “Venezuela, kardeşimiz ve dostumuzun zaferini kutluyor. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin kazananı oldu. Türk halkını, bu zaferinden dolayı tebrik ediyoruz. Yeni dünyayı inşa etmek için birlikte çalışmaya devam etmeyi arzu ediyoruz. Yaşasın Türkiye!” mesajını paylaştı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, yayımladığı tebrik mesajında, Erdoğan’ı seçim zaferi sebebiyle tebrik ederek, “Şahsım ve Sırbistan halkı adına yeniden cumhurbaşkanı seçilmenizi gönülden kutlarım. Bu dönemde de ülkenizin gelişimi ve halkınızın iyiliği için çalışacağınıza eminim.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik eden Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev de seçmenlerin yüksek düzeyde katılımı ve ikinci tur oylama sonuçlarının, dost Türk halkının görevdeki Cumhurbaşkanı’nın yürüttüğü politika ve reform programını desteklediğinin açık bir göstergesi olduğunu belirtti.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Facebook hesabından Türkçe ve Arnavutça yaptığı paylaşımda, “Zaferiniz için tebrikler Sayın Başkan.” ifadesini kullandı.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani de Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı etiketleyerek yaptığı paylaşımda, Türkçe “Kosova ile Türkiye arasındaki ortaklık güncellenerek devam etsin.” dedi.

Osmani, şunları kaydetti:

“Bugünkü zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yürekten tebrik ediyoruz. Siz Türkiye’yi yeni başarılara yönlendirmeye devam ederken, mükemmel işbirliğimizi geliştirmek için birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yaptığı yazılı açıklamada, Türk halkına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Filistin halkı ve Filistin Devlet Başkanlığı” olarak “kardeşçe tebriklerini” gönderdiklerini aktararak, “Şundan eminiz ki Allah’ın izniyle gelişim yolunda devam edeceksiniz, Türkiye ve kardeş halkı için büyük başarılara imza atacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye de AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Türkiye’de yaşananlar ciddi ve gerçek bir demokrasi şölenidir. Bu demokrasi Filistin için tam anlamıyla bir kazanımdır. Bu başarı, Türkiye’nin kalkınması yolunda elde edilen başarıların bir sonucudur.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik eden Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, “Türkiye ile Somali karşılıklı saygı ve işbirliğine dayanan uzun bir geçmişe sahip. İki ülke aynı zamanda güçlü bir ortaklığa da sahip.” mesajını paylaştı.

Somali Başbakanı Hamza Abdi Barre, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesinin liderliğine duyulan güvenden kaynaklandığını” vurgulayarak, “İki kardeş ülke arasındaki bağların geliştiğini ve uluslarımızın refaha kavuştuğunu görmek için sabırsızlandıklarını” aktardı.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti.

Lübnan resmi ajansı NNA’da yayımlanan haberde, “Mikati, Erdoğan’ı elde ettiği zaferden dolayı tebrik etti.” ifadesine yer verildi.

Sudan ordusu komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turundaki başarısından dolayı kutladı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik mesajı yayımladı.

Paşinyan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederim. Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesi için birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz.” mesajına yer verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti.

Zelenskiy mesajında, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kutluyorum. Avrupa’nın güvenliği ve istikrarı için işbirliğimizin geliştirilmesini ve ülkelerimizin yararına stratejik ortaklığımızın daha da güçlendirilmesini umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik mesajı gönderdi.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması ve yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi münasebetiyle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mesaj gönderdi.” ifadelerine yer verildi.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Erdoğan'a tebrik mesajında, “Dünya çapında takip edilen, çok zorlu bir mücadele ile elde edilen ikna edici zafer, Türk halkının güveninin en yüksek göstergesidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik yayımladığı tebrik mesajında, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi, dost Türk milletinin güvenini kazanması ve seçimleri kazanmasından dolayı tebriklerimi sunuyorum. İki ülke Irak ve Türkiye’nin ilişkilerinde gelişme, dostluk ve yardımlaşmanın ilerlemesini temenni ederim.” ifadelerine yer verdi. (AA)

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay:

Aziz milletimiz, “Söz de, Karar da, Gelecek de milletindir” diyerek bir kez daha “Doğru Adam”da karar kılmış; Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN ile “Durmak Yok, Yola Devam” demiştir. Türkiye Yüzyılı başlamıştır. Kazanan milletimiz, Kazanan devletimiz, Kazanan Güçlü Türkiye olmuştur. Ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olsun.

TBMM Başkanı Şentop'un paylaşımı şöyle: 

Milletimizin kararı nettir: Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğiyle Yeniden Büyük Türkiye Yürüyüşü kesintisiz devam edecektir. Neticenin milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı arayarak tebrik ettim. Milletimiz için hayırlı ve mübarek olsun.

İBRAHİM KALIN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan'la fotoğrafını paylaşarak 'Hayırlı olsun' dedi.

SONRAKİ HABER