için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanan sadece biz değiliz, Kazanan Türkiye'dir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimizin her iradesi gibi bu sonucun da başımızın üstünde yeri vardır. Fakat kazanan sadece biz değiliz. Kazanan Türkiye'dir, kazanan tüm kesimleriyle milletimizin ta kendisidir, kazanan demokrasimizdir." dedi.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanan sadece biz değiliz, Kazanan Türkiye'dir

 YSK Başkanı Ahmet Yener, kısa süre önce yaptığı açıklamada kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiğini duyurdu. YSK Başkanı Yener'in aktardığı bilgilere göre Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52,14, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,86 oy aldığı belirtildi.

TÜM LİDERLER KÜLLİYE'DE

Cumhur İttifakı üyeleri Devlet Bahçeli, Mustafa Destici, Zekeriya Yapıcıoğlu, Fatih Erbakan ve Önder Aksakal'ın yanı sıra 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı adayı olan, yüzde 5'in üzerinde oy alan ve ikinci turda Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan Sinan Oğan da Beştepe'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanan sadece biz değiliz, Kazanan Türkiye'dir - Resim : 1

Cumhurbaşkanı seçimini kazanan Tayyip Erdoğan, Beştepe'de yapacağı 'balkon konuşması' için kurulan sahneye çıktı. Erdoğan konuşmasına seçim şarkısını söyleyerek başladı. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

Biz Türkiye'yi çok seviyoruz. Bu millet sevilmez mi? Kandil'dekiler sevmez, onların uzantıları sevmez ama biz severiz. Resmi rakam, 320 bin kişi şu anda burada. Sizler bu görevi yine bizlere verdiniz. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı beraber inşa ve ihyaya devam ediyoruz. 

Seçim kayda değer bir sıkıntı, sorun yaşanmadan tamamlandı. Gayriresmi sonuçlara göre milletimiz Cumhurbaşkanlığı görevini 5 yıllığına daha bizlere tevdi etti. Ülkeyi yönetme sorumluluğuna bizleri tekrar layık gören milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Gerek 14 Mayıs'ta gerek 28 Mayıs'ta tercihini hangi partiden, hangi adaydan kullanmış olursa olsun yurt içinde ve yurt dışında sandık başına giderek iradesine sahip çıkan her vatandaşıma teşekkür ediyorum. 

"KAZANAN TÜRKİYE'DİR"
Seçimin ilk turunda milletimiz TBMM çoğunluğunu Cumhur İttifakı'na vererek yasama tercihini zaten ortaya koymuştu. Bugün yürütmedeki tercihi de kesinleşti. Milletimizin her iradesi gibi bu sonucun da başımızın üstünde yeri var. Kazanan sadece biz değiliz, kazanan Türkiye'dir. Biz her fırsatta kazandığımızda ülkemizde kimse kaybetmeyecek demiştik. Yine aynı şekilde biz kazandığımızda tek kaybeden ülkemizle ilgili kirli senaryoların sahipleri ile onların aparatları olan terör örgütleri ve tefeciler olacak demiştik. Buradan aynı sözü bir kez daha veriyoruz. Bugün kimse kaybetmemiştir. 85 milyonun tamamı kazanmıştır. 

"ÇEKİŞMELERİ BIRAKIP BİRLEŞELİM"
Artık seçim dönemine dair tüm tartışmaları, çekişmeleri bir kenara bırakarak milli hedeflerimiz, hayallerimiz etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir. Biz bu çağrıyı laf olsun diye değil, tüm kalbimizle yapıyoruz. 

Ben hesap uzmanı değilim ama hesap uzmanının hesabında galiba bir yanlışlık var. 2018'de CHP vekil sayısı 146'ydı. 2023'te vekil sayısı 169. Bir artış var. Fakat burada kiralık vekiller var. 40 tane kiralık vekil. Yüzde 1 oy alan partilere 40 tane vekil verdi. Sayı 129'a düştü 146'dan. Herhalde 129 büyüktür diyemezsiniz. Kandil'dekilerle onları arkaya alıp bir video çekimi ile haydi diyebilirsiniz ama bu millet yutmuyor. 17 vekil düşmüş durumda. Eğer Selo'yu dışarı çıkarmak istiyorsanız oyu bana vereceksiniz diyordu. Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu terörist Selo'dur. Sen 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan Selo'yu istediğin gibi dışarı çıkaramazsın. Hele hele bizim iktidarımızda böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değildir. Zira bizim iktidarımızda adalet mülkün esasıdır bu değiştirilemez. 

Türkiye'nin son 10 yıldır önüne kurulan tüm tuzaklar, üzerinde oynanan tüm oyunlar, sırtına saplanan tüm hançerler bugünü engellemek içindir. Alman dergileri, Fransız dergileri, İngiliz dergileri Erdoğan'ı yıkmak için kapaklar atmadılar mı? İşte onlar da kaybettiler. Aylardır karşımızda kurulan ittifakları gördünüz. Kimlerin kimlerle beraber olduğunu gördünüz. Başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklar. Bu millet, mayasının ne kadar sağlam, basiretinin ne kadar güçlü olduğunu yaşadığı her badirede tekrar tekrar ispatlamıştır. Bundan dolayıdır ki, Türk Milleti'nin asla zafiyetini yakalama gibi gayretin içine girenler yine kaybedeceklerdir. 

Rabbime beni böyle bir milletin evladı olarak dünyaya getirdiği için hamdediyorum. 

"ONLAR BİZİMLE YARIŞAMAZ"
Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak, şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak, insanlarımızı hayata bağlamak önceliklerimizin en başında yer almayı sürdürecektir. Elimiz hep deprem bölgesinin üzerinde olmaya devam edecektir. 

Bunlar laf ola beri gele. Yaparsak biz yaparız. Faiz 8,5... Enflasyon da inecek görürsünüz. Onlar bizimle yarışamaz, IMF'in kapısında nöbet tutarlar.

- Davos'ta IMF Başkanı ile görüşüyoruz. O zaman bizim 23,5 milyar dolar borcumuz var. IMF Başkanı'na dedim ki, sen taksitlerini alıyor musun, Türkiye'nin siyasi kaderine müdahale edemezsin. Ne oldu? 2013'e kadar devam ettik, son taksiti ödedik, IMF ile ilişkimiz bitti. Biz buyuz. Ama bu CHP ne diyordu? Hala IMF'den borç almanız lazım. O sizin işinizdir, bizin değil. 10 sene geçti, biz IMF'den borç almadık. MB'nin döviz rezervi 27,5 milyar dolardı. Bunlar İngiltere'den 300 milyar dolar getirecekmiş. Tefeci kime para vereceğini çok iyi bilir! Biz yolumuza emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz.

EKONOMİYE VURGU

- Güven ve istikrar; bu iki kavram çok önemli. Güçlü bir ekonomi yönetimini bu iki kavramın üzerine kuracağız. Yatırım ve istihdam odaklı bir üretim ekonomisi pazarlıyoruz. Her alanda giderek artan üretim gücümüzün sağladığı imkanları, herkesi şaşırtacak yeni bir ekonomik lokomotifin adımı haline getireceğiz. 

Bay bay Kemal'in ortakları ne diyordu? 'Biz Güneyimizdeki terör örgütleri ile beraber olacağız.' Bununla kalmadılar, oralardaki petrol kaynaklarını bu teröristlerle paylaşmanın adımlarını attılar. İşte Kamışlı bunlardan bir tanesidir. Vatandaşlarımızın talebi olan sığınmacıların gönüllü geri dönüşlerini de bu politikanın bir parçası olarak değerlendiriyoruz. 

"KATAR İLE İŞ BİRLİĞİ YAPTIK"

 Milletimize yakışır yol ve yöntemlerle vatandaşlarımızın bu konudaki beklentilerini karşılamak görevimizdir. Güvenli bölgelere bugüne kadar 600 bine yakın kişinin gönüllü olarak geri dönmesini sağladık. Şimdi Katar ile iş birliği yaptık, yeni bir iskan projesi ile birkaç yıl içinde bir milyon kişinin daha dönüşünü temin edeceğiz. 

Önümüzdeki dönemin her anını Türkiye Yüzyılına yakışır eser ve hizmetlerle değerlendireceğiz. Yarın 570. yıl dönümüne kavuşacağımız İstanbul'ın fethi, bir çağı açıp yeni bir çağı kapatmıştır. Yarın bu fetih İstanbulumuzda kutlanacak. Sizlerle iftihar ediyorum, inanıyorum, güveniyorum. Bu seçimleri giriş kapısı olarak gördüğümüz Türkiye Yüzyılı olarak tarihe böyle bir dönüm noktası olarak geçecektir. Türkiye bize, biz de milletimize emanetiz demiştik. Emanete sahip çıktığınız için şükranlarımı sunuyorum. 

Büyük Türkiye zaferimiz hayırlı olsun!"

SONRAKİ HABER