Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, insanlığın ortak değerlerini ayaklar altına almaktadır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan basınında "Avrasya'da Barışın Anahtarı: Türk Dünyası" başlıklı bir makale kaleme aldı. Erdoğan, "İsrail, işlediği insanlık suçlarıyla insanlığın ortak değerlerini ayaklar altına almaktadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, insanlığın ortak değerlerini ayaklar altına almaktadır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan “Avrasya’da Barışın Anahtarı: Türk Dünyası” başlıklı makale kaleme aldı.

Yazısında “Bölgesel çatışmalar ve krizler bugün küresel ölçekte ortak güvenliğimize, ekonomik refahımıza ve istikrarımıza yönelik kapsamlı birer meydan okuma niteliğindedir.” sözlerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'e de tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı, “İsrail, işlediği insanlık suçlarıyla insanlığın ortak değerlerini ayaklar altına almaktadır." dedi.

"Bölgesel anlaşmazlıkların öncelikle bölge ülkelerinin kurumsal inisiyatifleriyle çözülmesi gerektiğine inanıyoruz." ifadesine de yer veren Erdoğan şunları ekledi: “Türkiye olarak, küresel ve bölgesel krizlerin üstesinden ancak 'uygulanabilir kurallara2 dayalı bir düzen inşa ederek gelinebileceğini savunuyoruz. Küresel sistem, çatışmacı jeopolitik rekabetin getirdiği yeni asimetrik riskler, enerji arz güvenliğinde yaşanan kırılmalar ve buna bağlı finansal dalgalanmalar karşısında ciddi bir stres testiyle karşı karşıyadır.”

Recep Tayyip Erdoğan
Anasayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Son Dakika
Manşetler
Gazete Manşetleri
Kategoriler
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Siyaset
Teknoloji
Yaşam
Sağlık
Dünya
Medya
Kültür Sanat
Popüler
Advertorial
Otomobil
Otomotiv
Hayatın İçinden
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsakiye
Sayfalar
İletişim
Künye
Reklam
Kullanım Şartları
Gizlilik İlkeleri
Çerez Politikası