Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz

AK Parti Tekirdağ 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi başlığında mesajlar verdi. Grup toplantısında yaptığı 'yeni dönem' açıklamasının ardından piyasalarda olumlu hareketin başladığını söyleyen Erdoğan, ekonomi ve hukuk alanlarında yeni bir reform dönemi başlattıklarını söyledi.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorlu ilçesindeki 105. Topçu Alay Komutanlığında düzenlenen 41. Komando Tugay Komutanlığı Sancak Verme Töreni ve Namık Kemal Stadı'nda gerçekleştirilen AK Parti Tekirdağ 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

Erdoğan, "Yeni dönem parametrelerimizin açıklanmasıyla hamdolsun piyasalarda olumlu yönde, gözle görülür hareketlenme başladı.Önceliğimiz şüphesiz ki enflasyonu süratle tek haneli rakamlara, ardından orta vadeli programımızdaki seviyelere çekmektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

İnşallah bir dahaki seçimde gayretimizi artırarak, Tekirdağlılarla muhabbetimizi güçlendirerek, Tekirdağ'da yüzde 50'nin üzerine çıkacağız. Buraya gelmeden önce 41. Komando tugayımızda sancak teslimi törenine katıldım. Kongremizden sonra Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanemizin açılışını yapacağız. Fehmi Cumalıoğlu abimiz hayatı dolu dolu olan bir büyüğümüzdü. Dedik ki bir Tekirdağlı olarak bu şehir hastanemize İsmail Fehmi Cumalıoğlu abimizin ismi yakışır. İnşallah bu hastanemizle artık İsmail Fehmi Cumalıoğlu abimiz de unutulmazlar arasına girmiş olacaktır. 

Bir yanda kahraman ordumuzla sınırlarımızda ve sınırlarımızın dışında milletimize huzur verecek bir Türkiye var. Diğer yanda şehir hastaneleriyle, yollarıyla, okullarıyla, sanayisiyle güçlü bir altyapı inşa eden bir Türkiye var. Dış politikadaki onurlu duruşuyla bölgesinde ve dünyada sözünü dinleten bir Türkiye var. AK Parti 18 yıldaki başarılarıyla ülkemizi bu noktaya getirdiği gibi önümüzdeki yıllarda milletimizin umudu olmayı sürdürecektir. 

Vatan topraklarına gözünü dikenlerden, milletimizi birbirine düşman etmeye kadar tüm şer senaryolar devreue sokulmuştur. Allah'ın yardımıyla bu oyunların hepsini boşa çıkardık. 

Sanılmasın ki milletimizin bize verdiği kredi sonsuzdur. Samimiyetle, ihlasla, gayretle ülkenin çıkarları, milletin beklentilerini karşıladığımız sürece bu kredi devam eder. Milletten yüz çevirdiğimiz ve vazifemizi bir kenara bırakıp kendi hesaplarımıza düştüğümüz gün bu partinin misyonu bitmiş demektir.

Öyle bir dönemden geçiyoruz ki AK Parti'nin kaderi ile ülkenin kaderi adeta birbiriyle bütünleşmiştir. 

ALANDAKİLERE UYARI: SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDELİM

Bu kadar sandalye varken ne için ayakta duruyorsunuz. Sosyal mesafeye dikkat etmiyorsunuz. Sosyal mesafeye dikkat edelim. Bu arada bir şey daha söylemem gerekiyor, lütfen sigara içmeyeceğiz. Koronavirüs döneminin en büyük belası sigara. 

Kardeşlerim kuruluşundan bugüne teşkilatlarımızda görev almış tüm kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.  Son zamanlarda çok sevdiğimiz Burhan Kuzu Hocamızı kaybettik. Burhan Kuzu Hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. 

Türkiye'de iki türlü siyaset anlayışı vardır. Birincisi milletin değerlerine husumet besleyen, beklentilerine duyarsız, sadece lafla, yalan ve iftirayla siyaset yapan müflis anlayıştır. Bunun en büyük temsilcisi de Türkiye'de CHP'dir. İkincisi ise rahmetli Menderes'ten Özal'a uzanan, bugün de bizim temsilcisi olduğumuz, her alanda millete hizmet için çalışan, bu uğurda her türlü bedeli ödeyen siyaset anlayışıdır

İlçe kongrelerimizde görev alan ve alacak olan kardeşlerimize Rabbimden başarılar diliyorum.

Son 18 yılda Tekirdağ'a 23 katrilyon, bugünkü rakamla 23 milyarlık yatırım yaptık. Toplu konutta 6 bin 227 konut projesini hayata geçirdik. Tekirdağ'a üç baraj ve dört gölet inşa ettik. Su ihtiyacını bu tesislerle karşılıyoruz. 

"EKONOMİ VE HUKUKTA YENİ BİR REFORM DÖNEMİ BAŞLATIYORUZ"

Yeni dönem parametrelerimizin açıklanmasıyla hamdolsun piyasalarda olumlu yönde, gözle görülür hareketlenme başladı.

Bakanlıklarımız ve kurumlarımız yanında ilgili tüm kesimlerle yakın diyalog ve işbirliği halinde ülkemizde ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz. Amacımızın dünyanın siyasi ve ekonomik bakımdan tarihi bir değişimden geçtiği şu dönemde ülkemizi kalkındırmak olduğunun altını çiziyorum.

Önceliğimiz şüphesiz ki enflasyonu süratle tek haneli rakamlara, ardından orta vadeli programımızdaki seviyelere çekmektir. İstihdamı artırarak vatandaşlarımızın iş ve aş endişelerini ortadan kaldırmak da temel amaçlarımız arasındadır. 

Buradan bir kez daha yerli ve uluslararası yatırımcılara süratle yeni yatırımlara başlamaya çağırıyorum. 

SONRAKİ HABER