CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel telefonda görüştü

Mutlak butlan kararı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmeyeceği merak edilen Özgür Özel arasında ilk temas sağlandı. CHP lideri ile Özel telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun. Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel telefonda görüştü

Türkiye siyaseti hareketli günler yaşıyor...

38'inci Olağan Kurultay'daki şaibe iddialarının ardından CHP'li isimler tarafından mahkemeye taşınan süreç 'mutlak butlan' (kesin hükümsüzlük) kararıyla son buldu.

Bu kararla birlikte 2 yıl 6 ay 16 gündür CHP Genel Başkanlığı görevini yürüten Özgür Özel ve yönetiminin resmen sona erdiği, CHP yönetiminin Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığına devri kesinleşmiş oldu.

KARAR SONRASI KILIÇDAROĞLU ARADI, ÖZEL AÇMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, mutlak butlan kararının açıklanmasından sonra Özgür Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu tarafından aranacağını belirtmişti.

Kılıçdaroğlu, mutlak butlan kararı sonrası 21 Mayıs'ta Özel'i aradı.

CHP Genel Merkez'de yapılan 5 saatlik olağanüstü toplantının ardından kameraların karşısına geçen Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Yoğun bir toplantı ve sonra ziyaretler vardı. Arayanlar arasında Kılıçdaroğlu var. Kendisinin telefonuna henüz dönmedim. Zaten dönüp de ne konuşacağız? Bu gecenin psikolojisi içinde o telefona dönmenin bir manası olmaz.”

ÖZEL'DEN "ARADIM, KAPALI" AÇIKLAMASI

21 Mayıs'ta Kılıçdaroğlu'nun telefonunu açmayan Özgür Özel, 22 Mayıs'ta Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradığını ama Kılıçdaroğlu'nun telefonunun kapalı olduğunu bu nedenle ulaşamadığını söyledi.

Özel, Kılıçdaroğlu'nun kendisini yeniden araması durumunda kendisiyle görüşeceğini ifade etti.

KARAR SONRASI İLK TEMAS GERÇEKLEŞTİ

Beklenen telefon görüşmesi akşam saatlerinde gerçekleşti.

Görüşmenin içeriğine dair Kemal Kılıçdaroğlu'nun Basın Danışmanı tarafından bilgilendirme yapılacağı duyuruldu.

Görüşmeye ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Basın Danışmanı Atakan Sönmez'den kamuoyuna açıklama yapıldı.

KEMAL KILIÇAROĞLU'NDAN KURULTAY MESAJI

Gün içerisinde karşılıklı aramaların olduğunu ama iki tarafın da müsait olmadığı için görüşemediğini dile getiren Sönmez, yapılan son aramada Kılıçdaroğlu ve Özel'in görüştüğünü belirterek şunları söyledi:

“Görüşmede Sayın Kılıçdaroğlu en uygun zamanda partiyi kurultaya götürmek konusundaki niyetlerini Sayın Özgür Özel'e iletti, Özgür Özel de kendi taleplerinin de bu yönde olduğunu ve bundan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bu konuyu arkadaşlarıyla değerlendireceğini ve sonra Sayın Kılıçdaroğlu'na dönüş yapacaklarını ifade ettiler.

Her halde bu değerlendirme de çok gecikmeden belki bir PM belki bir MYK toplantısı bilemiyoruz tabii Sayın Özel bunu değerlendirdikten sonra Sayın Kılıçdaroğlu'na dönüş yapacağını ifade etti.”

Anasayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Son Dakika
Manşetler
Gazete Manşetleri
Kategoriler
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Siyaset
Teknoloji
Yaşam
Sağlık
Dünya
Medya
Kültür Sanat
Popüler
Advertorial
Otomobil
Otomotiv
Hayatın İçinden
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsakiye
Sayfalar
İletişim
Künye
Reklam
Kullanım Şartları
Gizlilik İlkeleri
Çerez Politikası