için kaldı

Çavuşoğlu'ndan Nancy Pelosi'ye çok sert tepki: İbretlik cehalet!.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, 3 Kasım'da düzenlenecek seçimlerin ardından yarışı kaybetmesi halinde barışçıl bir devir teslimi kabul etme taahhüdünde bulunmayı reddeden Başkan Donald Trump'a, "Türkiye'de değilsin" çıkışında bulunmuştu. Skandal sözlere Çavuşoğlu'ndan, "İbretlik cehaletiyle Pelosi'nin ABD Temsilciler Meclisi Başkanlığı'na kadar yükselmesi, Amerikan demokrasisi adına kaygı vericidir. Türk milletinin iradesine saygı duymayı öğreneceksiniz" yanıtı geldi.

F5HABER F5HABER
Çavuşoğlu'ndan Nancy Pelosi'ye çok sert tepki: İbretlik cehalet!.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, 3 Kasım'da düzenlenecek seçimlerin ardından yarışı kaybetmesi halinde barışçıl bir devir teslimi kabul etme taahhüdünde bulunmayı reddeden Başkan Donald Trump'a, "Türkiye'de değilsin" çıkışında bulunmuş, Trump'ın sözlerini değerlendiren Demokrat Partili Pelosi, düzenlediği basın toplantısında "Barışçıl bir geçiş süreci istiyoruz. Bu soruyu sormak zorunda kalmak bile çok üzücü." ifadesini kullanarak, "Trump kaybederse barışçıl bir devir teslimini taahhüt etmeyi reddediyor. Sürpriz değil. Çünkü bilimi ve yönetimi küçümsüyor. Ancak Amerikan halkına güveniyorum ve Başkan Trump bundan kaçamayacak." demişti. 

TÜRKİYE'DEN JET YANIT

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İbretlik cehaletiyle Pelosi'nin ABD Temsilciler Meclisi Başkanlığı'na kadar yükselmesi, Amerikan demokrasisi adına kaygı vericidir. Türk milletinin iradesine saygı duymayı öğreneceksiniz" dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: İBRETLİK CEHALETİYLE...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan ABD Başkanı donald Trump ve Nancy Pelosi'yi etiketleyerek, "İbretlik cehaletiyle Pelosi'nin ABD Temsilciler Meclisi Başkanlığına kadar yükselmesi esas Amerikan demokrasisi adına kaygı vericidir. Türk Milletinin iradesine saygı duymayı öğreneceksiniz." ifadelerini kullandı. 

TRUMP NE DEMİŞTİ?
Trump önceki gün Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, "Seçimlerden sonra barışçıl bir geçiş süreci olacağına söz veriyor musunuz?" sorusuna, postayla oy kullanma sisteminin sıkıntılara yol açacağı gerekçesiyle "Olacaklara bakacağız." yanıtını vermişti.

Bu cevabı, rakibi Demokrat Partili Başkan adayı Joe Biden'ın seçimi kazanması durumunda Trump'ın sonucu kabul etmeyeceğine yönelik tartışmaları alevlendirmişti.

Trump'ın sözlerini değerlendiren Demokrat Partili Pelosi, düzenlediği basın toplantısında şunlar kaydetmişti:

Barışçıl bir geçiş süreci istiyoruz. Bu soruyu sormak zorunda kalmak bile çok üzücü. Trump kaybederse barışçıl bir devir teslimini taahhüt etmeyi reddediyor. Sürpriz değil. Çünkü bilimi ve yönetimi küçümsüyor. Ancak Amerikan halkına güveniyorum ve Başkan Trump bundan kaçamayacak
Pelosi, Trump'ın dünyanın dört bir yanındaki diktatörlere hayranlık duyduğunu ve görevde olduğu sürece yönetimi küçümsediğini söylemişti

ABD'nin, Kuzey Kore ya da Suudi Arabistan olmadığını söyleyen Nancy Pelosi, "Türkiye'de değilsiniz, Kuzey Kore'de değilsiniz. Rusya'da ve Suudi Arabistan'da da değilsiniz. Sayın Başkan Amerika Birleşik Devletleri'ndesiniz ve burası bir demokrasi ülkesidir. Neden ABD Anayasası'na göre ettiğiniz yemine bağlı kalmaya çalışmıyorsunuz?" şeklinde konuştu.

PELOSİ KİMDİR? 

ABD Kongresi'nin iki kanadından biri olan Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi California vekillerinden. 

Temsilciler Meclisi Başkanlığına, Demokratların aday gösterdiği Pelosi, 435 üyeli Mecliste yapılan oylamada 219 üyenin oyunu alarak seçildi. 

Meclisin 56'ıncı, Temsilciler Meclisinin ise ilk kadın başkanı oldu.

SONRAKİ HABER