Çavuşoğlu'ndan Kaşıkçı açıklaması: Türkiye kimseye ses kaydı vermedi

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin, Türkiye'nin ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya ses kaydı verdiği iddialarını reddeden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye'nin Pompeo ya da herhangi bir Amerikalı yetkiliye herhangi bir ses kaydı vermesi söz konusu değil" dedi.

F5HABER F5HABER
Çavuşoğlu'ndan Kaşıkçı açıklaması: Türkiye kimseye ses kaydı vermedi

Temaslarda bulunmak üzere geldiği Tiran'da Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ile görüşen Çavuşoğlu, FETÖ üyesi kişilerin Arnavutluk'ta bulunduğunu ve dost Arnavutluk'tan bu kişilerin iadesini beklediklerini söyledi.

Çavuşoğlu, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin, Türkiye'nin ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya ses kaydı verdiği iddialarını reddetti.

Çavuşoğlu, "Türkiye'nin Pompeo ya da herhangi bir Amerikalı yetkiliye herhangi bir ses kaydı vermesi söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Konuya ilişkin şeffaf bir soruşturma yürütüldüğünün altını çizen Çavuşoğlu, "(Kaşıkçı olayı) Ortaya çıkacak sonuçları tüm dünyayla paylaşacağız. Herhangi bir ülkeyle o ya da bu bilgiyi paylaşmamız söz konusu değil" diye konuştu.

Amerikan haber sitesi ABC News'a konuşan bir Türk yetkili, Kaşıkçı'nın İstanbul başkonsolosluğunda öldürüldüğüne kanıt gösterilen ses kaydının Ankara ziyareti sırasında ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya dinletildiğini ileri sürmüştü. ABD Dışişleri Bakanlığı ise iddiayı yalanlamıştı.

SONRAKİ HABER