için kaldı

Bülent Arınç'tan Ahmet Türk ve Canan Kaftancıoğlu açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi ve eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, yerine kayyum atanarak görevden alınan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'le ilgili olarak "Terörle alakası yoktur, barış olsun isteyen biridir" dedi. Kaftancıoğlu'na attığı tweetler gerekçesiyle verilen 9 yıl 8 aylık hapis cezasını da yorumlayan Arınç, Kaftancıoğlu'nun son süreçte yerini daha da sağlamlaştırdığını söyleyerek "Bu ceza onu beş misline çıkartır.

F5HABER F5HABER
Bülent Arınç'tan Ahmet Türk ve Canan Kaftancıoğlu açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi ve eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. 

Arınç, Canan Kaftancıoğlu'na attığı tweetler nedeniyle verilen 9 yıl 8 aylık cezayı yorumlayarak Kaftancıoğlu'nun son süreçte yerini daha sağlamlaştırdığını söyledi. 

Arınç "Bu ceza onu beş misline çıkartır.  İmamoğlu'nun yükselmesinin bir benzerini Kaftancıoğlu yaşar" diyen Arınç; Kaftancıoğlu'nun attığı tweetler ile ilgili "İfade özgürlüğüne giriyorsa ben buna tahammül etmek zorundayım" dedi.

Arınç, Kaftancıoğlu'nu sevmediğini, beğenmediğini, yazdıklarına katılmadığını belirterek "Bunlardan dolayı ceza verilecek olacak, ben bir hukukçuyum, bu mesajlar toplumu infiale sürükleyecek olsa, 2013'te bir soruşturma açardı savcılarımız. Ama üzerinden 6 yıl geçtikten sonra dava açılıp hemen 2-3 celsede karar veriliyorsa buna nasıl bakmak lazım?" ifadelerini kullandı.

Arınç, "5-6 yıl sonra bu davanın açılması bir zorlamadır" yorumu yaptı. 

Arınç, Kaftancıoğlu davasının yurtdışında Türkiye'nin itibarında eksi puana neden olacağını da ileri sürdü.

'AHMET TÜRK'Ü TANIYORUM VE SAYGI DUYUYORUM' 

Arınç, yerine kayyum atanarak görevden alınan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile ilgili olarak da "Ben sadece Ahmet Türk'ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Ahmet Türk'ün benim üzerimdeki hakkı şudur. Bu kişinin terörle alakası yoktur. Ahmet Türk'ün terörle alakası yoktur. Barış olsun isteyen biridir" ifadesini kullandı.
 

SONRAKİ HABER