Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 açıklaması: "Geri adım atmamız söz konusu değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Habertürk TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. S-400 konusunda Rusya'nın yaklaşımının çok olumlu olduğunun altını çizen Erdoğan, "Biz bu işi bitirdik. Geri adım atmamız söz konusu değil" dedi.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 açıklaması: "Geri adım atmamız söz konusu değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanShow TV, Habertürk TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında Veyis Ateş ve Ece Üner'in sorularını yanıtadı.

S-400 konusunda Rusya'nın yaklaşımının çok olumlu olduğunun altını çizen Erdoğan, "Biz bu işi bitirdik. Geri adım atmamız söz konusu değil" dedi.

BİZ BU İŞİ BİTİRDİK GERİ ADIM ATMAYIZ

Bizim için aslolan birinci derecede Türkiye'nin güvenliğidir. Biz güvenlik meselesinden taviz veremeyiz. Güney sınırımızdan ülkemize yönelik gerçek bir tehdit var. Şu anda Suriye'nin elinde bu tür silahlar mevcut. Böylesi bir tehditle karşı karşıya kalan bir ülke, biz de ülkenin güvenliğimizi teminat altına almamız lazım.

Biz ABD'den patriotları istedik, 'Kongre müsaade etmiyor' dediler vermediler. Çalışmamızı başlattık, Rusya olumlu bir tavır sergiledi. Faiz oranları, kredi temini, ortak üretim noktasında Rusya'nın bize karşı yaklaşımı çok çok olumluydu. Bunu da Temmuz'a çektiler. Biz bu işi bitirdik. Geri adım atmamız sözkonusu değil.

Ben bunu sayın Trump'a söyledim. En sonunda bana hak verdiğini söyledi. 'Eğer ortak üretim, kredi noktasında fizibil olursa sizlerle de patriot adımını atabiliriz' dedik. Savunma bakanlarımız karşılıklı olarak birbirleriyle görüşmeleri devam ettiriyorlar. Temmuz ayı S-400 noktasında çok önemli.

SONRAKİ HABER