Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Sezai Temelli açıklaması! "Bir siyasi lidere 'Şöyle konuş' diyemem"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir" ifadesini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Temelli’nin kendi görüşüdür. Ben kalkıp da bir siyasi lidere, ‘şöyle konuş’ deme yetkisine sahip değilim" dedi.

F5HABER F5HABER
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Sezai Temelli açıklaması! "Bir siyasi lidere 'Şöyle konuş' diyemem"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyet'ten Didem Özel Tümer'in sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerine "Biz dinlemiyoruz. İstediği kadar konuşsun. Yalan ve iftira üzerine kampanya götürülebilir mi? Beka, terör, PKK, YPG… Bunları söylüyor. Onun bütün dünyasında ben varım. Başka konu bulamıyor" yanıtını verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Mansur Yavaş da bilecek ki, seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse, bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürdün oyuyla seçilmiştir" değerlendiren Kılıçdaroğlu, Biz herkesin oyuna talibiz. Sezai Temelli'nin kendi görüşüdür. Ben kalkıp da bir siyasi lidere, bir siyasi genel başkana şöyle, böyle konuş deme yetkisine sahip değilim. Ama biz sandıkta ittifak dedik. Herkesin oyuna talibiz. Ekrem İmamoğlu, İsmail Ok, Mansur Yavaş da talip. En çok da AK Partili vatandaşların oylarına talibiz. Onların ciddi oyu ve rahatsızlıkları var. Neden AK Partili kardeşlerime ‘oturup bir vicdan muhasebesi' diyorum. Bunun için. Kim oy verirse teşekkür ederiz." dedi.

TERÖR AÇIKLAMASI
- "İslam dünyasından kaynaklanan terör" ifadeniz Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından eleştirildi.


Erdoğan, aslında tükenmişliği yaşıyor. Türkiye'nin geleceği ile ilgili kafasında hiçbir şey yok. Türkiye'nin bir kalkınma planı bile yok. Ekonomiden söz edemiyor işsizlik patlamış, mutfaktan söz edemiyor, enflasyon var. Erdoğan neyle uğraşıyor? Yerel yönetimlerle ilgili bir proje mi açıkladı? Hayır. Kendisine göre bir gündem oluşturmaya çalışıyor. İstiyor ki ben de o gündemin bir parçası olayım. Ben o gündemin bir parçası olmayacağım. Ben halkın gündemini izliyorum, sorunlarını dile getiriyorum.

Yeni Zelanda'daki olay… İslam karşıtı, ırkçı terörü kınadık, lanetledik. Sadece İslam dünyasının değil, Batı dünyasının da lanetlemesi lazım. O teröristin yetişmesini sağlayan, atmosferi yaratan Batı dünyasının oturup düşünmesi lazım. Yarın başka bir ülkede olursa ne yapacağız? Batı dünyasını dostça uyarmamız lazım. Ama onun dünyadan haberi yok, dünyayı okuyamıyor. Onun bütün dünyasında ben varım. Kılıçdaroğlu'na saldırırsam… Başka konu bulamıyor. Bazen bana bazen Meral Hanım'a bazen Temel Bey'e saldırarak, topluma öfke, kin tohumları ekerek kendisine çıkış arıyor. Mutfakta yangın var birilerinin bunu hatırlatması lazım. Ben şahsen acıyorum, kızmıyorum, acıyorum. Freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı gidiyoruz. Adam bunun farkında değil.



-

SONRAKİ HABER