için kaldı

Başbakan Yıldırım, TEOG için tarih verdi

Başbakan Binali yıldırım TEOG hakkında konuştu. Başbakan Yıldırım TEOG'un yerine gelecek yeni düzenlemenin detaylarını 1 hafta içinde paylaşacaklarını duyurdu.

F5HABER F5HABER
Başbakan Yıldırım, TEOG için tarih verdi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı Töreni'nde konuşan Yıldırım'ın eğitim sistemiyle ilgili değerlendirmeleri şöyle:

2 milyon 400 bin geçmiş yıllardan gelen öğrencimiz var. Bunlarla ilgili bir çözüm üretmemiz lazım. Burada bir seçim metoduna öyle veya böyle kısa vadede ihtiyaç var. Biz hep şuna inandık: Bu ülke eğitimli gençlerin omuzunda yükselecektir.

TEOG'u bu seneden itibaren uygulamayacağız. Bunu velilerle, vatandaşlarla paylaştık ama bunun üzerinden çeşitli tezviratlar, propagandalar yapılıyor. 'Eğitim sistemi altüst oldu, şöyle oldu, böyle oldu.' Bunların hiçbirisi gerçekle bağdaşmıyor. Öğrenciler okullarında okumaya devam ediyor. Bizim yapacağımız, muhtemelen bir hafta içerisinde de bunun detaylarını anne baba, velilerle paylaşacağız, TEOG'da da öğrencilerin sınav stresinden dolayı yanlış yapmalarının önüne geçecek, daha konforlu bir şey getiriyoruz.

'BAHÇELİ 'KALDIRALIM' DEDİ, DİKKATE ALIYORUZ'

Sayın Bahçeli sınavlar kalksın dedi. Kendisi de bir akademisyen. Söylediğine biraz daha dikkatle bakmak lazım. Biz de bunu dikkatle inceleyeceğiz.

SONRAKİ HABER