için kaldı

Bakan Mehmet Şimşek'ten ilk mesaj: Türkiye'nin rasyonel zemine dönme dışında seçeneği kalmadı

Yeni bakanlar bugün itibarıyla görevlerini devralmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevi törenle Nureddin Nebati'den devraldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin rasyonel bir sürece dönme dışında seçeneği kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

F5HABER F5HABER
Bakan Mehmet Şimşek'ten ilk mesaj: Türkiye'nin rasyonel zemine dönme dışında seçeneği kalmadı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı. Mehmet Şimşek, görevi eski Bakan Nureddin Nebati'den devraldı.

Nureddin Nebati, "Bana güven duyarak bu makamı teslim eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için asla yılmadan, gece gündüz demeden çalıştık. Attığımız her bir adım milletimizin ortak menfaatleri doğrultusunda ve makamın getirdiği büyük sorumluluk duygusu ile atılmış adımlardır. Birçok görevi en iyi şekilde ifa etmek için tüm gayreti gösterdim. Beni bütün bu makamlarda görev alma onuruna eriştiren, milletimize ulaşmak, onları dinlemek vesile olma kıvancını ömrüme sığdırmamı nasip eden rabbime hamdediyorum. Sayın Bakanımızın yeni dönemde başarılı olacağına inancım tamdır." dedi. 

MEHMET ŞİMŞEK'TEN ÖNEMLİ EKONOMİ MESAJLARI
Bakan Şimşek ise, "Bayrak ve hizmet yarışında bu değerli emaneti şahsıma tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Küresel zorlukların devam ettiği, deprem felaketinin yaşandığı bir dönemde görevi büyük bir fedakarlıkla ifa eden sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Başarılarda emeği olan Bakanımızı tebrik ediyorum. Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmaktır. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada, şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkemiz olacaktır. Türkiye'nin rasyonel zemine dönme dışında seçeneği kalmamıştır. Küresel zorlukların, jeopolitik gerginliklerin arttığı konjonktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz. Vakit kaybetmeden orta vadeli program çalışmalarımıza başlayacağız. Fiyat istikrarı temel hedefimiz olacaktır. Enflasyonun orta vadede tek hanelere düşürülmesi ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır. Çalışmalarımızı eşgüdüm içerisinde, güçlü koordinasyonla yürüteceğiz" dedi. 

SONRAKİ HABER