için kaldı

Bakan Koca duyurdu: Can kaybı 30 oldu

Dünyada binlerce kişinin ölmesine neden olan koronavirüs Türkiye'de de can almaya devam ediyor. Bakan Koca ölümcül virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısını 30 olarak açıkladı. Bugün 9 kişinin daha hayatını kaybettiği ülkemizde toplam vaka sayısı bin 236 oldu.

F5HABER F5HABER
Bakan Koca duyurdu: Can kaybı 30 oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte Türkiye'de koronavirüs sebebiyle 9 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve 289 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Bu sonuçla 22 Mart 2020 itibariyle Türkiye'de Covid 19 sebebiyle ölenlerin sayısı 30'a, vaka sayısı da 1236'ya çıktı.

Sağlık Bakanı Koca,  "Bugün 9 yeni vefat, 289 yeni tanı var. Evimizde kalalım. Risk almayalım. Hayat eve sığar" ifadelerini kullandı.

Koca, koronavirüs salgını nedeniyle bugün 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, 289 yeni vaka tespit edildiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı, "Yeni hayatlar kaybediyoruz. Vaka sayıları artıyor. Fakat mümkün olduğunca çok sayıda test yaptığımız unutulmamalı. Tedavi altına alınmış her hastayla, salgının önünü kesmiş oluyoruz.Bugün 9 yeni vefat, 289 yeni tanı var. Evimizde kalalım. Risk almayalım. Hayat eve sığar" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de son 24 saatte koronavirüs ile ilgili ne oldu?

22 Mart 2020 itibariyle lokanta, kafe, pastane ve benzeri yerlerden sadece al-götür ve paket servisine izin verileceği duyuruldu

65 yaş üstüne sokağa çıkma sınırlaması getirildi

15 dakikalık test kiti tanıtıldı

KKTC'ye 72 milyon liralık destek aktarıldı

Morg ve defin hizmetlerine yönelik alınacak önlemler belirlendi

Berber ve kuaförlerin faaliyetleri geçici olarak durduruldu

46 ülkeye daha uçuş yasağı getirildi

Kars ve Ağrı'daki canlı hayvan pazarları kapatıldı

Burdur'da 14 gün kuralına uymayan 12 kişiye para cezası kesildi

65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma sınırlaması

Covid-19 tedbirleri çerçevesinde, Türkiye'de 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden ayrılmasının kısıtlanması uygulaması kapsamında polis ekipleri, sokağa çıkan vatandaşları uyararak evlerine gönderiyor.

65 yaş üstü vatandaşların alışveriş, temizlik ve sağlık kontrolü gibi ihtiyaçlarını karşılamak için, valilik ve kaymakamlıkların bünyesinde kurulan "65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına başladı.

SONRAKİ HABER