Bahçeli: Türkiye'nin seçime ihtiyacı yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim iddiaları hakkında "Türkiye'nin seçime ihtiyacı yok. CHP-İP-HDP ve diğer zillet ortakları seçimi gündemde tutarak suyu bulandırmanın, havayı kirletmenin derdinde." dedi. Bahçeli, Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasının muazzam bir karar olduğunu belirterek, ”Bu karar, egemenlik haklarımızın hilafsız ve şüphesiz kullanımıdır" dedi.

F5HABER F5HABER
Bahçeli: Türkiye'nin seçime ihtiyacı yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “sosyal medya terörü” diye tanımladığı kavramın bir güvenlik sorununa dönüştüğünü söyledi. MHP lideri ”Temennim TBMM'den yüreklere su serpen, bir düzenleme yapılması, Almanya ve Fransa'da olduğu üzere hukuki ve mali açıdan denetim altına alınması” dedi.

Bahçeli, Sabah gazetesinden Şebnem Bursalı’ya gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da masasına giden sosyal medya düzenlemesiyle ilgili tasarı hakkında Bahçeli’nin yorumu şöyle oldu:

Sosyal medyanın hukuki bir çerçeveye oturtulmasıyla ilgili geniş bir uzlaşma havası var. Zira herkes muzdarip. Sosyal medya terörü bir güvenlik sorununa dönüştü. Temennim TBMM'den yüreklere su serpen, bir düzenleme yapılması, Almanya ve Fransa'da olduğu üzere hukuki ve mali açıdan denetim altına alınması.

MHP lideri, erken seçim iddiaları hakkında da şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin seçime ihtiyacı yok. CHP-İP-HDP ve diğer zillet ortakları seçimi gündemde tutarak suyu bulandırmanın, havayı kirletmenin derdinde. Seçim 2023 haziranında yapılacak. CHP boşa sallayıp dolu tutmanın merakında. Günü geldiğinde sandıktan çıkamayacaklarını görecekler. Biraz sabretmeliler. Tarihimizin hiçbir döneminde zillet millete üstünlük kuramadı.

Bahçeli, Ayasofya’nın Türkiye’nin egemenlik sınırlarının içinde olduğunu belirterek, ”Bu karar, egemenlik haklarımızın hilafsız ve şüphesiz kullanımıdır" dedi.

Ayasofya tartışmasıyla, Fatih ve Atatürk'ü karşı karşıya getirmek isteyenler olduğunu da kaydeden Bahçeli, "Tarih ve kültür alanında tehlikeli kutuplaşmalar imal etmek ağır bir sorumsuzluk. 567 yıl önce İstanbul'u fetheden yükseliş ruhuyla 98 yıl önce işgalden kurtaran diriliş ruhu bir ve aynıdır” diye konuştu.

"Hem tarihe şahitlik edip hem de manevi görevimi yerine getireceğim"

MHP lideri, Ayasofya Camisi'nde kılınması planlanan cuma namazına katılacağını da vurgulayarak, "Ayasofya'nın ibadete açılması yakın tarihimizin en önemli irade beyanı. Hem tarihe şahitlik edip hem de manevi görevimi yerine getireceğim" dedi.

SONRAKİ HABER