Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkçe ezan tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 10 Kasım programında Türkçe ezan tartışmalarını değerlendirdi. Erdoğan, "Türkçe ezan okunduğu zaman onu sadece biz anlıyoruz. Arapça okunduğu zaman evrensel oluyor. Allahu Ekber dendiği zaman dünyanın her yerinde anlaşılıyor. Bugün hala tek parti dönemiyle sembolleşmiş zulümlerden biri olan Türkçe ezanın kamuoyu önünde savunulabiliyor olması bu özlemin, husumetin bir işaretidir" diye konuştu. Erdoğan, Hakkari'deki patlamada 4 şehit olduğunu açıkladı.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkçe ezan tepkisi

Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün yıl dönümü dolayısıyla Beştepe'de düzenlenen 10 Kasım programında konuştu.

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın çıkışıyla gündeme gelen Türkçe ezan tartışmalarını da değerlendiren Erdoğan, bu ve benzeri açıklamaları 'husumet' olarak niteledi.

Erdoğan, "Türkçe ezan okunduğu zaman onu sadece biz anlıyoruz. Arapça okunduğu zaman evrensel oluyor. Allahu Ekber dendiği zaman dünyanın her yerinde anlaşılıyor" dedi.

'HAKKARİ'DEKİ PATLAMADA DÖRT EVLADIMIZ ŞEHİT OLDU'

Erdoğan, Hakkari'de Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde meydana gelen patlamada dört askerin hayatını kaybettiğini, 20 askerin de yaralandığını duyurdu.

Patlamaya ilişkin haberlere yayın yasağı getirilmişti.

SONRAKİ HABER