Alparslan Türkeş'in oğlu babasının mezarına alınmadı

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) kurucusu ve eski genel başkanı Alpasrlan Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş, babasının ölüm yıldönümü nedeniyle gittiği kabrine bir grup tarafından alınmadı. Duruma tepki gösteren Türkeş uzun süren çabalar sonucu ziyareti gerçekleştirdi. Türkeş, olayın ardından kendisini içeri almayan şahıslardan şikayetçi oldu.

F5HABER F5HABER
Alparslan Türkeş'in oğlu babasının mezarına alınmadı

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre Kutalmış Türkeş’in kabir ziyaretine oradaki bazı kişiler izin vermedi. Süren uzun tartışmalar ve orda bulunan kişilerin yaptığı telefon görüşmeleri sonrası Kutalmış Türkeş babasını kabrini ziyaret edebildi.

Olay sonrasında karakola giderek şikayetçi olan Kutalmış Türkeş yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Otomobille geldiğimizde kapıyı tutup, beni tanımalarına rağmen içeri almadılar. Kendimi ısrarla tanıtmama babamın kabrini ziyaret edeceğimi söylememe rağmen almamak için direndiler. Ben de girmek için direndim. Bu arada onlar telefon görüşmeleri yaptı. Yaklaşık 15-20 dakikalık bir mücadele sonrasında babamın kabrine yaklaşabildim.
Kutalmış Türkeş, yaşananları ''rezalet'' olarak yorumlarken, ''Ben değil kim olursa olsun babamın kabrini ziyaret edebilir orası kimsenin tapulu malı değil'' diye konuştu.

 

SONRAKİ HABER