için kaldı

Akşener Ayasofya'da namaz kılıp Atatürk için dua etti

Korumasında korona çıktıktan sonra kendini karantinaya alan Akşener, bugün ilk kez Ayasofya için evinden ayrıldı. Akşener, eşi Tuncer Akşener, oğlu Fatih Akşener ve yeğeni Banu Gürer ile gittiği Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde namaz kıldı. Akşener namaz sonrası gazetecilerin sorularına "Burayı özgürleştiren Atatürk’e dua ettik" yanıtını verdi.

F5HABER F5HABER
Akşener Ayasofya'da namaz kılıp Atatürk için dua etti

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, koranavirüs karantinası sonrası Ayasofya'da...

Meral Akşener bugün, eşi Tuncer Akşener, oğlu Fatih Akşener ve yeğeni Banu Gürer ile birlikte geldiği Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde namaz kıldı.

"AYASOFYA'YI ÖZGÜRLEŞTİREN ATATÜRK'E DUA ETTİK"
Yaklaşık yarım saat içeride kalan ve cami çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Akşener, mescid namazı kıldıklarını belirterek, "Allah kabul etsin inşallah. Anadolu'nun kapılarını açan Alparslan Han'a, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han'a, İstanbul'u, Ayasofya'yı özgürleştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına dua ettik. Allah'ım kabul eder inşallah." dedi.

15 GÜN EVİMDEN AYRILMADIM
Basın mensuplarının bayramlarını da tebrik eden Akşener, caminin açılışına katılamamasına ilişkin soruya, "Karantina sebebiyle.15 Temmuz programına katılacaktım. Hepimizden test istendi. O arada bir arkadaşımızda çıktı. 15 gün Ankara'da evden ayrılamadım. Bugüne nasipmiş. Biz sadece ailecek geldik. Yeğenim, oğlum, eşim burada. Kıldık namazlarımızı Allah kabul etsin." yanıtını verdi.

Akşener ve ailesi, daha sonra Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nden ayrıldı.

SONRAKİ HABER