için kaldı

AK Parti'den ''Milletvekili transfer'' açıklaması

AK Parti Grup Başkanı Bostancı, ''AK Parti ve MHP, milletvekili transferine izin vermeyecek bir düzenleme üzerine çalışıyor'' açıklamasında bulundu. Bostancı ayrıca bu düzenlemenin erken seçimle alakası olmadığını belirtti.

F5HABER F5HABER
AK Parti'den ''Milletvekili transfer'' açıklaması

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanı Bostancı, ''Halkın tayin milletvekillerinin temsil ettiği siyasi iradenin çeşitli oyunlarla ahlaka, demokrasiye aykırı şekilde değiştirilmesine, pazara çıkartılmasına imkan vermeyecek bir hukuki çalışmayı MHP ile birlikte yürütmekteyiz'' dedi. 

Teklif olgunlaştığında diğer partilerle de paylaşacaklarını belirten AK Parti Grup Başkanı, ''Siyasi rekabet, partilerin kurallar dahilinde ancak ülkenin üst çıkarlarını asla gözden çıkartmaksızın mücadelesi elbette olacak'' dedi.

''ERKEN SEÇİMİ KÖRÜKLEYEN MUHALEFET''

Bu düzenlemenin 'erken seçimle' alakası olmadığını vurgulayan Naci Bostancı, ''Seçimler 2023’te. Erken seçimi körükleyenler muhalefet. Hiç bir şekilde erken seçimle alakası yok bu düzenlemenin'' dedi. 

Bostancı ayrıca, ''Fakat unutmayalım: herkes gücünü ve meşruiyetini halkın iradesine borçludur. Kimse kendisini bu iradeyi keyfince değiştirecek yetkide göremez'' diyerek sözlerine son verdi. 

SONRAKİ HABER