Ahmet Davutoğlu: Ali Babacan ve Abdullah Gül ile neden beraber olmadığımızı bilmiyorum

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni parti hakkında önemli açıklamada bulunurken AK Parti'den istifa eden Ali Babacan'ı aradığını açıkladı. Babacan'dan övgü dolu sözlerle bahseden Davutoğlu "neden birlikte değilsiniz" sorusuna "Neden beraber olmadığımızı bilmiyorum." yanıtını verdi.

F5HABER F5HABER
Ahmet Davutoğlu: Ali Babacan ve Abdullah Gül ile neden beraber olmadığımızı bilmiyorum

Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki'nin sorularını yanıtlayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, "1 yıl içinde çok istişarelerde bulunduk. Manifestoyu birlikte açıklamak isterdim. Muhtemelen Babacan benim manifestomu okuduğunda kendisi de imza atacak nitelikte görmüştür diye düşünüyorum. Ben beraber olabilmek için elimden geleni yaptım. Şu anda da bu bir süreçtir. Önümüzdeki dönem neyi gösterir bilemem." diye konuştu. 

Davutoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

Ali Babacan ile aramızdaki hukukun ölçüsü yoktur. Hep bir güven ilişkisi oldu aramızda. 1 Kasım'da ısrarla olmasını istediğim arkadaşlarımızdan biriydi. Çünkü Türkiye'nin Babacan gibi arkadaşlara ihtiyacı var. Yetişmiş devlet adamlarından bir kişiyi bile ihmal veya israf etmek bir milletin yapabileceği en ağır israftır. Hakkında herhangi bir olumsuzluk olmayan bir devlet adamının gitmesi en büyük israftır.

O süreç içinde bir yıl içinde çok istişarelerde bulunduk. Muhtemelen Babacan benim manifestomu okuduğunda kendisi de imza atacak nitelikte görmüştür diye düşünüyorum. Ben bu konuda da elimden geleni yaptım, beraber olabilmek için. Parti içinde de dışında da, hep konuştuk.Benimle ilgili çalışmış herhangi bir arkadaşıma haksızlık yapılmasına tahammül göstermem.

Ali Babacan'a soruşturma başlatıldığında aradım, destek verdim. Babacan'ın bürokratik ciddiyetine, titizliğine şahidim. Onun arkasında durmak benim görevim. Bu kim olursa olsun. Manifestodan sonra kendisiyle görüştük.

Dostane bir görüşme oldu. Öneri götürmedim. 31 Mart öncesinde Ali Bey'e 31 Mart'tan sonra Türkiye'yi kritik bir zaman beklediğini, hepimizin konuşması gerektiğini, beklemek gerekmediğini, 31 Mart'ta AK Parti çok büyük oranda bir zafer kazansa da kazanamasa da yanlış gidenleri söylememiz gerektiğini söyledim.

Ali Babacan ve Abdullah Gül ile neden beraber olmadığımızı bilmiyorum.

SONRAKİ HABER