Ağrı Belediye Başkanı Sayan: Süreçler Öcalan'ın laflarıyla başlamaz

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Abdullah Öcalan'ın açıklamalarıyla ilgili olarak "Türkiye'de süreçler Abdullah Öcalan'ın laflarıyla başlamaz. Kendileri laflarıyla bozabilir. Türkiye'de bir devlet vardır, bir hükümet vardır, içimizde bir problem varsa bu problemi çözme iradesine sahip bir millet vardır" dedi.

F5HABER F5HABER
Ağrı Belediye Başkanı Sayan: Süreçler Öcalan'ın laflarıyla başlamaz

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, gündeme ilişkin olarak Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.

AK Partili Sayan, "İstanbul seçimlerinde Kürt seçmenin Binali Yıldırım'dan daha çok Ekrem İmamoğlu'na oy verdiği analizlerine katılmıyor musunuz?" sorusu üzerine "Katılmıyorum, şiddetle reddediyorum. Niye herkes İstanbul'daki yenilginin sebebini Kürtlere yüklüyor? Kürtlerin oyları sandıkta belli mi? 'PKK'lılar vermedi' deseler, o ayrı bir şey, onu tartışsınlar. Biz siyaset yapıyoruz" dedi.

Sayan şunları kaydetti:

"İstanbul'daki AK Parti teşkilatlarında Kürtlerden geçilmiyor. Birçok yerde Kürt aday var. Herkes diline 'Kürtler oy vermedi' cümlesini pelesenk etmiş. Sonra da PKK kozu konuşuluyor. Önce bir mantıklı olun, PKK ile Kürtleri birbirinden ayırın. Öcalan'ın sözlerini neden İstanbul seçimleriyle bağdaştırıyorlar? Bu da bir oyun, bu da bir tezgâh. Biraz önce bir video izledim; KCK Yürütme Konseyi Üyesi Bese Hozat, açık açık İmamoğlu'na oy istiyor. Bu ayrı bir şey. Neden Kürtleri bunun içine katıyorsunuz? O zaman siz bütün Kürtleri PKK'lı olarak görüyorsunuz?

PKK kendi kitlesine yönelik bir mesajda bulunduğu zaman, bu İstanbul'da bütün Kürtlere mi söyleniyor? Böyle bir şey yapmak Kürtlere saygısızlıktır. Ben Kürdüm. Benim gibi, AK Parti'ye oy veren milyonlarca Kürt var. MHP'de, CHP'de, başka partilerde siyaset yapan Kürtler var, bir de PKK'ya ait Kürtler var. Bir milleti topyekûn PKK'nın güdümüne sokmak, sadece ondan medet ummak Kürtlere bir saygısızlıktır."

Öcalan'ın avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamayı değerlendiren Sayan, Par'ın "Adına "çözüm süreci" denmese bile, Öcalan'ın bu mesajı önümüzdeki süreçte yeni bir sürece, yeni bir açılıma işaret mi?" sorusuna "Türkiye'de süreçler Abdullah Öcalan'ın laflarıyla başlamaz. Kendileri laflarıyla bozabilir. Türkiye'de bir devlet vardır, bir hükümet vardır, içimizde bir problem varsa bu problemi çözme iradesine sahip bir millet vardır. Türkiye zayıf bir ülke değildir." yanıtını verdi.

RÖPORTAJI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ



SONRAKİ HABER