Erdoğan açıkladı: Afrin için karar verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'deki Türkiye-Rusya-İran zirvesinin ardından Türkiye'ye dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, 'Ankara-Şam arasında daha yakın bir temas, ortak çalışma ihtimali düşünülebilir mi?' sorusunu 'Siyasetin kapıları, malumunuz, son ana kadar her zaman açıktır' diyerek yanıtladı. Erdoğan, İdlib'deki kontrol noktalarının Afrin'de de oluşturulması için kararlılıkla yola devam edeceklerini söyledi.

F5HABER F5HABER
Erdoğan açıkladı: Afrin için karar verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak gittiği Rusya'nın Soçi kentinden dönerken uçakta önemli açıklamalar yaptı.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin elinde bulunduruğu Afrin'e yönelik düzenlenecek operasyona dair ilk ayrıntıları veren Erdoğan, bölgede İdlib modelinin uygulanacağını söyledi.

AFRİN'E KONTROL NOKTALARI
Erdoğan, "Afrin konusunda, Soçi'deki toplantı bizim için gerek Rusya, gerek İran'ın tavrını görmemiz açısından çok çok önemliydi. Şimdi, tavırlarını görmemizin ardından, İdlib'deki kontrol ve gözetleme noktalarının Afrin'de de oluşturulması için arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürecekler. Bizler kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

AFRİN'E GERÇEK SAHİPLERİ DÖNECEK
Afrin'in asli sakinlerinin yerlerine dönmeye başlamasıyla, şehrin demografik yapısı da normale dönüyor. Kamplardan oraya dönüşün başlamasıyla birlikte, şehirler asıl sahiplerine kavuşmuş olacak. Bu, İdlib için de geçerli. Türkiye'de yaşayan İdliblilerin topraklarına dönmeleriyle, orası da eski demografik yapısına kavuşacak." diye konuştu.

SİYASETİN KAPILARI HER ZAMAN AÇIK

Erdoğan, 'Ankara-Şam arasında daha yakın bir temas, ortak çalışma ihtimali düşünülebilir mi?' sorusunu '(Suriye de Türkiye gibi PYD-YPG'ye karşı olduğuna göre, bu süreç içinde, bu konuda Ankara-Şam arasında daha yakın bir temas, ortak çalışma ihtimali düşünülebilir mi?) Tam aynı şey değil; Türkiye olarak bizim meselemiz Kürtlerle değil, terör örgütleriyledir. Yarın neler olabileceği, o anki şartlarla alakalıdır. Bu konuda bir şey olmaz türünden peşinen kestirip atma türünden bir anlayışın, bir yaklaşımın içinde olmamız çok da doğru olmaz. Siyasetin kapıları, malumunuz, son ana kadar her zaman açıktır." diyerek yanıtladı.

SONRAKİ HABER