için kaldı

Abdurrahman Dilipak'tan anlaşma ile ilgili dikkat çeken yazı!

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Şimdi ne oldu?" başlıklı yazısında, Türkiye ile ABD arasında YPG'nin 32 kilometre çekilmesine öngören anlaşmayı değerlendirdi ve "ABD bölgeye krizi çözmek için değil, krizi sürdürmek için, bulanık suda balık avlamak için geldi. " dedi.

F5HABER F5HABER
Abdurrahman Dilipak'tan anlaşma ile ilgili dikkat çeken yazı!

Barış Pınarı Harekâtı'na, terör örgütü YPG'nin güvenli bölgeden 120 saat içinde geri çekilmesi için ara verildi. Harekât, bu geri çekilmenin tamamlanmasını müteakip durdurulacak. 

Türkiye ve ABD, terör örgütü YPG'nin elindeki ağır silahların toplanması, muharip mevzilerinin yok edilmesi ve güvenli bölge kurulması planında mutabık kaldı. Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Şimdi ne oldu?" başlıklı köşesinde anlaşmanın ABD'nin kullandığı piyonların can güvenliği için alındığı görüşüne yer verdi. 

"BU TERÖRİSTLERİ KAYBEDERLERSE..."

PYD'nin bu süreçte döküldüğünü belirten Dilipak, yazısında "ABD’nin elindeki en büyük yerli milis gücü de bu. Şimdilik bu teröristlerle idare etmek zorunda. Yıllarca eğitip donattıkları, besledikleri bu teröristleri de kaybederlerse yeni bir sosyolojik taban oluşturmaları zor" ifadelerine yer verdi.

DAEŞ'İN ARKASINDA ABD VAR

Türkiye’nin ABD ile bölgede teröre karşı ortak mücadelesi gerçek hayatta karşılığı olmayan bir taahhüt olduğunu savunan yazar, yazısına şöyle devam ediyor:

"BULANIK SUDA BALIK AVLAMAK İÇİN GELDİ"

"DAEŞ’in de arkasında ABD vardır. DAEŞ hem kendi varlık sebebidir, hem İslamofobia’nın bir marka örgütüdür. Aynı zamanda Nazilerin Yahudilerin kapılarına gamalı haç çizmeleri gibi, bölgede imha etmek istedikleri, kendilerine itaat etmeyen herkesin alnına çaldıkları bir kara lekedir. ABD bölgeye krizi çözmek için değil, krizi sürdürmek için, bulanık suda balık avlamak için geldi. Yaptığı kontrollü bunalım stratejisidir. Süreci iyi yönetemediler, zamana ihtiyaçları var.

ŞARTLAR OLUŞTUĞUNDA HAREKETE GEÇECEKLER

Dikkat: PYD’lilerin bir kısmı şimdi ABD pasaportu, Green card, sivil personel ve Blackwater kimliği ile ABD askerleri, diplomatları, personeli ile gidip gelecekler. Bir kısmı Şam rejiminin bayrağı ile özellikle Mümbiç ve Ayn el Arab da boy gösterecekler. Şartlar oluştuğunda / oluşturulduğunda tekrar harekete geçecekler.

SONRAKİ HABER