Bahçeli'den yeni açıklama "Abdullah Gül ikazlara uymalı"

Daha önce Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddiasına "Türkiye'ye tuzak kuruluyor, Türk milleti tahrik ve taciz ediliyor. Hülasa kaosa oynanıyor. Sayın Gül Pensilvanya'nın tezgahına düşmeyi nasıl göze almıştır" diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'ın İspanya dönüşü Abdullah Gül ile ilgili sözlerine ilişkin "Abdulah Gül ikazlara uymalı" diye konuştu.

F5HABER F5HABER
Bahçeli'den yeni açıklama "Abdullah Gül ikazlara uymalı"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Maşallah Cumhur İttifakı hızlı girdi. Bizim adayımız net ve belli. Çalışmaya devam ediyoruz. Seçim takvimine uygun gün ve saatte adaylık başvurusu da yapılacak" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "CHP'nin HDP'ye yakınlaşmasını nasıl yorumlarsınız" sorusuna, "Eskiden ayrılar mıydı? Onların birbirleriyle ilişkileri çok eskiye dayanıyor. Zaman zaman birbirlerine destek veriyorlar. Herhalde öyle bir süreci tekrar yaşamak istiyorlar" cevabını verdi.

"ABDULLAH GÜL UYARILARA UYMALI"

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'ın Abdullah Gül ile ilgili sözlerine ilişkin, "Sayın Başbakan tecrübeli bir siyasetçi. Aynı camianın içerisindeki insanlar birbirlerini çok iyi tanırlar. Önemli bir ikazda bulunmuş. Abdullah Gül'ün ona uyması lazım diye düşünüyorum" dedi.

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım, İspanya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlamış, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 24 Haziran'da aday olacağı iddiasıyla ilgili olarak isim vermeden "Her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor. Tecrübeler bunu göstermiştir. O bakımdan yani ne anlatacaksınız? Ben geldim, ama işte orada şöyle oldu-böyle oldu. Demezler mi, sen orada bu makamlarda bulunurken bunları niye söylemedin, bunları düzeltecek işleri niye yapmadın? O yüzden bizim halkımızın feraseti çok engindir, bu tip savrulmaları, evrilmeleri hoş karşılamaz. İnsanlar biriktirdikleri itibarı korumalıdır, tüketmemelidir, itibar çok zor elde edilir, ama tüketilmesi kolaydır." diye konuşmuştu

SONRAKİ HABER