Abdulhamit Gül: Yargının 'pardon' deme lüksü yoktur

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) ilişkin "Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne kavuşmak içi her türlü değişiklik yapılabilir. Bunu yapacak olan da milletin seçtiği parlamentodur" ifadelerini kullandı. Gül "Türk milleti adına karar veren yargı Türk milletine sırtını dönemez. Yargının 'pardon' deme lüksü yoktur." dedi.

F5HABER F5HABER
Abdulhamit Gül: Yargının 'pardon' deme lüksü yoktur

Adalet Bakanı Gül: "Türk milleti adına karar veren yargı Türk milletine sırtını dönemez. Yargının 'pardon' deme lüksü yoktur... Ben yargıyım hesap vermem' anlayışı asla kabul edilemez." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Anayasa Mahkemesi yeni hükümet sisteminin doğasına uygun şekilde yeni baştan yapılandırılmalıdır" sözlerinin ardından gündem olan AYM düzenlemesi tartışmalarıyla ilgili olarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den açıklamalar geldi. 

Bakan Gül, "(AYM) Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne kavuşmak içi her türlü değişiklik yapılabilir. Bunu yapacak olan da milletin seçtiği parlamentodur" ifadelerini kullandı. Öte yandan, AİHM'in Ermenistan'ın başvurusu üzerine Türkiye aleyhine verdiği "geçici tedbir" kararına tepki gösteren Bakan Gül, "Siyasi ve asla ülkemizden bilgi dahi alınmadan verilmiş bir karardır" dedi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: PARLAMENTO ADIM ATARSA BUNA SEVE SEVE KATILIRIM

Yeni yasama yılının açılış oturumunun ardından Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, AYM sorusuna, "Parlamento, Anayasa Mahkemesi'yle (AYM) ilgili yeni bir yapılanmaya giderse, yeni bir adım atarsa seve seve ben de buna katılırım" demişti. 

SONRAKİ HABER