için kaldı

Son dakika...Erdoğan çok sert çıktı "ABD Rakka'daki Öcalan'ı nasıl izah edecek!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erdoğan, Rakka'da açılan terör örgütü elebaşı Öcalan posterine sert tepki gösterdi. Erdoğan " Rakka'da terösitbaşının posterini asmışlar şimdi bunu ABD nasıl izah edecek? ABD terörle mücadelede yanımızda değil" diye konuştu

F5HABER F5HABER
Son dakika...Erdoğan çok sert çıktı "ABD Rakka'daki Öcalan'ı nasıl izah edecek!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, D-8'in ardından basın açıklaması yaptı. DAEŞ'in Suriye Demokratik Güçleri tarafından Rakka'dan çıkarılmasının ardından Abdullah Öcalan'ın posterinin asılmasını eleştiren Erdoğan, "Bunu ABD nasıl izah edecek" dedi.

Erdoğan, "Lafa geldiği zaman PKK terör örgütüdür diyorsun, AB ülkeleri terör örgütüdür diyorlar. Fransa kendi devlet televizyonunun binasına teröristbaşının fotoğrafını astılar. İkili görüşmelerde yanınızdayız diyorlar yanımızda değiller, yanımızda olsalar böyle olur mu? Almaya'da polis nezaretinde her türlü bağırma çağırma var. Dürüst değiller. Ondan sonra da kalkıp bizden talepte bulunmasınlar bilsinler ki herşeyin bir karşılığı vardır" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Kısa ve orta vadede gerçekleştireceğimiz hedefleri konu alan eylem planı üzerinde mutabık kaldı. D-8 tarihinde 20 yılın önemli bir kilometre taşı olduğu bilinci ile kendimize bazı hedefler belirledik. Geleceğimizin teminatı olan gençleri yetiştirecek projeler üzerinde de çalışacağız. İran'da bir D-8 üniversitesi kuruyoruz. İran'a şükranlarımızı sunuyoruz. Toplam ekonomik büyüklüğü 3 trilyon 770 milyar dolar olarak, nüfusu 1.1 milyar olan devasa bir teşkilata 100 milyar dolarlık ticaret hacmi yakışmıyor. Bu rakamı 500 milyar dolara çıkarmak için gayret göstereceğiz.


'D-8 ÜLKELERİNDE KARARLILIK VAR'

Bir diğer adım da D-8'i genişletmekten korkmayalım dedik. Yani D-8'i D-20'ye kadar çıkarabiliriz.

Uluslararası örgütlerde dönem başkanlığı önemli. D-8 üyesi ülkeler olarak geleceğimizi bir kaç uluslarası kuruluşun ve aktörün insafona bırakamayız. Artık belli ülkerln gündem belirlediği dünyada yaşamıyoruz. Biz dünyanın irili ufaklı ülkelerin ortak olduğu bir düzenin savunucularıyız. Birilerinin sürekli 'Ben ne diyorsam o' diyeceği bir dünya değil. D-8 adaletsizliği haksızlığı sistemleştiren mevcut düzene karşı önemli bir teklif kuvvetli bir tezdir. D-8'e salt bir ekonomik kuruluş olarak da bakamayız. Masum çocuk bedenlerinin sahile vurduğu utanç verici günlerde yaşıyoruz. Dini kimliğinden dolayı insanların alçakça katledildiği manzaralara şahit oluyoruz. Terörizm, kültürel ırkçılık, açlık, salgın hastalıklar tüm dünyanın ortak derdi olmuştur. 7 milyarlık insanlık ailesi olarak kaderimizin birbirine geçtiği bir dönemin içindeyiz.

Bugünki Zirve toplantısının bir başka özelliği daha bulunuyor. Bu Zirve vesilesiyle dönem başkanlığını Pakistan'dan devralıyoruz. Dönem başkanlığımızın hayırlı olmasını diliyorum.

D-8 ülkeleri kendi içinde bir çok alışveriş yapıyor. Kendi parasını kullanarak parasını karşı taraftan alabilecek. Dolar, euro bulmasına gerek yok. Yani artık TL o ülkelerde bir dolar gibi euro gibi karşılık bulabilecek.

D-8 ülkelerinin tamamında teröre yönelik kararlılık var. PKK olsun FETÖ olsun bu ülkeler ellerinden geleni gösterecekler. Gerek DEAŞ'a karşı gerek PKK'ya karşı... Bütün bu terör örgütlerine karşı ortak tavrı belirleyerek üzerine gitme kararlılığımızı ortaya koyduk.

Son dakika...Erdoğan çok sert çıktı "ABD Rakka'daki Öcalan'ı nasıl izah edecek!" - Resim : 1

ABD BUNU NASIL İZAH EDECEK
Buyurun, Rakka'da terörist başının posterini bir yere asmışlar. E şimdi bunu ABD nasıl izah edecek. Hadi buyrun. Lafa geldiği zaman PKK terör örgütüdür diyorsun. Fransa kendi devlet televizyonunda binaya aynı şekilde terörist başının posterini astılar. Bunu neyle izah edecekler? Bizim yanımızda olduğunuza inanmıyoruz. Yanımızda olsanız bunu yapmazsınız. Dürüst değiller. ABD terörle mücadelede bizim yanımızda değil. Bizden zaman zaman bazı talepte bulunmasınlar. Her şeyin bir karşılığı vardır.

Şu anda BM'de bir tane halkı Müslüman olan ülke yok. Bu adalet mi? Bunun kıtalar arasında dağılımını da adil yapmak gerekiyor. Geçici üye, daimi olmayacak. Hepsi daimi üye olacak. Geçici üye alabilmek için yapılan lobilerin haddi hesabı yok. Geçici üyenin de orada kıymeti harbiyesi yok.

SONRAKİ HABER