Sivrisineklerden koronavirüs bulaşır mı?

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs dalga dalga yayılıyor. Binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olan ölümcül virüs sivrisinekler vasıtasıyla kan yoluyla bulaşabilir mi? Bilim insanları şimdilik bu soruya "hayır" cevabı veriyor ve kan yoluyla korona virüsün bulaşmadığını belirtiyor.

Sivrisineklerden koronavirüs bulaşır mı? - Sayfa 1

Havaların ısınmasıyla birlimkte sıtma, sindbis, sarıhumma, dang humması, zika, Batı Nil virüsü gibi birçok hastalığın taşıyıcısı olan sivrisineklerin koronavirüs taşıyıp taşımayacağı şu sıralara tüm dünyada insanların merak ettiği konuların başında geliyor.

Sivrisineklerden koronavirüs bulaşır mı? - Sayfa 2

Dünya Sağlık Örgütü DSÖ'den yapılan açıklamada, koronavirüsün sivrisinekler ya da diğer haşareler aracılığıyla insana bulaştığı yönünde veri olmadığı belirtildi.

Sivrisineklerden koronavirüs bulaşır mı? - Sayfa 3

Korona virüsün Afrika ve Latin Amerika'da daha düşük seviyede seyrettiğini belirten DSÖ, bu bölgelerde koronavirüsün sivrisinekler aracılıyla bulaştığı yönünde vaka bulunmadığını da vurguluyor.

Sivrisineklerden koronavirüs bulaşır mı? - Sayfa 4

Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip corona virüsün kan yolu ya da deriden temas yoluyla buluşmadığını vurgulayarak şu açıklamayı yapıyor: