Şişkinlik mi göbek mi? İşte kurtulmanın yolu

Zaman zaman yaşanan gaz, şişkinlik ya da karından gelen değişik sesler hem utanç verici hem de rahatsız edici olabiliyor. Bu durumdan şikayeti olanlar sodyum, nişasta ve tatlandırıcıdan uzak durmalı. Özellikle kadınların en sık şikayet ettiği şeylerden biri de günün ilerleyen saatlerinde ortaya çıkan lokal şişkinliklerdir. Birkaç değişiklik yaparak karnınızdaki şişkinlikten kurtulabilirsiniz.

Şişkinlik mi göbek mi? İşte kurtulmanın yolu - Sayfa 1

 Bazı yiyecekler ve içecekler gaza neden oluyor olabilir. Ancak şişkinliğin nereden geldiğini anlamak, rahatlamanın en iyi yollarından biridir. Sabah yazarı Halit Yerebakan yapılacak ufak tefek değişikliklerle karnınızdaki şişkinlikten kurtulmanın formülünü verdi. 

124
Şişkinlik mi göbek mi? İşte kurtulmanın yolu - Sayfa 2

Gün içinde pantolon bedeninizde değişiklikler olduğunu, güne dümdüz başlayan göbeğinizin akşama doğru adeta davul gibi şiştiğini düşündüğünüz oldu mu?

224
Şişkinlik mi göbek mi? İşte kurtulmanın yolu - Sayfa 3

Birçoğumuz göbek bölgesinde beliren bu gibi şişkinliklerin yediklerimizle doğru orantılı olduğunu düşünürüz. Oysa yediklerinizin miktarının şişkinliğiniz üzerinde bir etkisi yoktur. Şişkinlikten kurtulmak için öncelikle ardında yatan nedenleri öğrenmek gerekir. Hayatınızda basit değişiklikler yaparak oldukça can sıkıcı bu görüntüden kurtulup dümdüz bir karna kavuşmanız mümkün.

324
Şişkinlik mi göbek mi? İşte kurtulmanın yolu - Sayfa 4

Öncelikle iki basit soruyu cevaplayarak işe başlayalım: Sabah rahatlıkla giyebildiğiniz kıyafetlerinizin, akşama doğru sizi sıkmaya başladığı oluyor mu? Sabahları kıyafetlerinizi giyerken sizi sıktığını ve eskisi kadar rahat olmadıklarını düşünüyor musunuz? Eğer ikinci sorunun cevabı 'Evet' ise, üzgünüm ama kilo almışsınız demektir! İlk soruya 'Evet', ikinci soruya 'Hayır' dediyseniz, gün içinde yaptıklarınız şişkinliğe sebep oluyor demektir. Birçok kişinin başına gelen bu durumun farklı sebepleri olabilir ancak bilinen en önemli sebebi, yeme alışkanlıklarınızdır.

424