Siirt'teki çinko fabrikası, Erdoğan'ın milletvekili seçildiği tarihte açılacak!

Siirt'te yapımı süren ve Türkiye'de ilk kez yüzde yüz saflıkta kurşun çinko üretilecek fabrikanın açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'te milletvekili seçilmesinin yıldönümü olan, 9 Mart'ta açılacak.

Siirt'teki çinko fabrikası, Erdoğan'ın milletvekili seçildiği tarihte açılacak! - Sayfa 1

Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde 145 dönümlük alanda 102 milyon lira maliyetle, Türkiye'de ilk kez yüzde yüz saflıkla çinko üretilecek fabrikanın yapımı sürüyor. 

Siirt'teki çinko fabrikası, Erdoğan'ın milletvekili seçildiği tarihte açılacak! - Sayfa 2

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, beraberindeki AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay ile birlikte, fabrikanın inşaat alanında incelemede bulundu. 

Siirt'teki çinko fabrikası, Erdoğan'ın milletvekili seçildiği tarihte açılacak! - Sayfa 3

Fabrikanın sahibi Fikret Baydırman'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu, tesiste ilk fazda yıllık 30 bin ton çinko üretileceğini söyledi. Vali Hacıbektaşoğlu, "Çinko, Hakkari'de cevher olarak çıkarılıp, buraya gelecektir ve yıllık 30 bin çinko üretimi yapılacak. Türkiye ve Siirt ekonomisine çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Burada yaklaşık binin üzerinde doğrudan istihdam sağlanmış olacaktır" dedi.

Siirt'teki çinko fabrikası, Erdoğan'ın milletvekili seçildiği tarihte açılacak! - Sayfa 4

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, fabrikanın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002'de milletvekili seçilmesinin yıldönümü olan 9 Mart'ta açılacağını söyledi. Aktay, "Burada Türkiye’nin ilk çinko izabe tesisini kuruyoruz. Fabrikanın çalışması yaklaşık 2 yıldan bu yana devam etmektedir.