Sergen Yalçın'ın Galatasaray derbisi planı hazır!

Beşiktaş’ın çifte kupalı hocası, peş peşe alınan kötü sonuçlar sonrası Galatasaray maçını kazanıp çıkışa geçmeyi planlıyor. Yalçın, Vida ve Necip’ten geri bölgede alan savunması; Alex, Larin, Ghezzal ve Batshuayi’d en de hücumda bol şut istedi.

Sergen Yalçın'ın Galatasaray derbisi planı hazır! - Sayfa 1

Kara Kartal’ın başarılı teknik adamı Sergen Yalçın, dünkü idman öncesinde oyuncularıyla bir toplantı yaptı. İlk olarak savunma hattında görev vereceği Domagoj Vida ve Necip Uysal’dan 90 dakika boyunca dikkatli olmalarını isteyen Yalçın, adam adama markaj yerine alan savunması uygulama kararı aldı.

Sergen Yalçın'ın Galatasaray derbisi planı hazır! - Sayfa 2

Tecrübeli çalıştırıcı, orta alanda görev yapacak; Josef de Souza, Miralem Pjanic ve Alex Teixeira’dan ilk dakikadan itibaren oyunun hakimiyetini ele geçirmelerini istedi. Başarılı hoca, takımın hücum hattında yer alacak; Batshuayi, Ghezzal ve Larin’den de maç boyu rakip kaleyi şut yağmuruna tutmalarını istedi. Bu konuda bir dünya markası olan Alex Teixeira’yla da yakından ilgilenen Yalçın, Sambacı’ya bitirici vuruşlarını derbide göstermesi emrini verdi.

Sergen Yalçın'ın Galatasaray derbisi planı hazır! - Sayfa 3

Kadroda değişiklik zamanı

En son Mehmet Topal’ın da iyileşmesiyle Atiba ve N’Koudou haricinde eksiği kalmayan Beşiktaş ’ta teknik direktör Sergen Yalçın, Sporting FC maçından 2 oyuncuyu değiştirerek Galatasaray maçının kadrosunu oluşturmayı düşünüyor. 

Sergen Yalçın'ın Galatasaray derbisi planı hazır! - Sayfa 4

Hücum hattını olduğu gibi kullanması beklenen Sergen Yalçın’ın, bu iki değişikliği defans bölgesinde yapması bekleniyor.