Serdar Ortaç: Erdoğan'ı eleştirenlerin torunları 200 sene sonra onu sevecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneltilen eleştirilere tepki gösteren şarkıcı Serdar Ortaç, "Erdoğan'ı eleştirenlerin torunları 200 sene sonra onu sevecek ve takdir edecekler. Öyle bir kesim var ki Türkiye'de Başkan Erdoğan ağzıyla kuş tutsa yine de eleştirir. Daha ne yapsın bu ülke için Erdoğan?" dedi.

Serdar Ortaç: Erdoğan'ı eleştirenlerin torunları 200 sene sonra onu sevecek! - Sayfa 1

Şarkıcı Serdar Ortaç, gündemde yer alan konulara ilişkin olarak Sabah'tan Tuba Kalçık'ın sorularını yanıtladı. Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmaya değinen Ortaç, "Azerbaycan konusunda hassasım çünkü. Ben kendimi ruh olarak yarı Azeri görüyorum. Onların kültürünü, müziğini çok yakından biliyorum. Bir Azeri müzisyenden çok daha iyi bilirim onların müziğini" dedi. 

Serdar Ortaç: Erdoğan'ı eleştirenlerin torunları 200 sene sonra onu sevecek! - Sayfa 2

Ortaç, şöyle devam etti:

"Ermenistan yıllardır Azerbaycan topraklarını utanmadan işgal etmiş durumda. Dünya da buna ses çıkarmıyordu yıllardır. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Başkan Erdoğan bu işgale 'Artık yeter' dedi. Bizim kardeş ülkemiz Azerbaycan'ın sonuna kadar yanındayım. Çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Sürekli sorun çıkaran komşularımız var. Yunanistan'ı görüyoruz işte; Doğu Akdeniz'de yaptıkları ortada. Sürekli gerilim çıkarmaya çalışıyor."

Serdar Ortaç: Erdoğan'ı eleştirenlerin torunları 200 sene sonra onu sevecek! - Sayfa 3

Sohbetin devamında Kalçık'ın yönelttiği sorular ve Ortaç'ın bunlara verdiği yanıtlar şöyle:

'Daha ne yapsın bu ülke için Erdoğan?'

- Maddi durumunuz bir dönem iyi değildi, düzeltiniz mi biraz?

Şükürler olsun daha iyiyim. Borçlarımı yapılandırdım. Devlet bankası olan Halkbank'dan kredi almıştım, banka pandemi sürecinde beni hiç sıkıştırmadı. İnanın ödeme yapmanız gerekiyor diye aramadılar bile. Özel bankadan aynı krediyi alsaydım eminim her şeyime çoktan icra gelirdi. Pandemiden dolayı dünya zor bir dönemden geçiyor. Bunun etkisini ülke olarak biz de hissediyoruz ama halimize şükretmemiz gerekiyor. 'Ekonomi kötü' diyenler var ama Allah'a şükür herkesin elinde son model cep telefonu, altında araba var.

Serdar Ortaç: Erdoğan'ı eleştirenlerin torunları 200 sene sonra onu sevecek! - Sayfa 4

Nankörlük yapmayalım. Bizden çok daha zor koşullarda yaşayan onlarca ülke var dünyada. Ülkemizin değerini bilelim. Başkan Erdoğan ülkemize çok güzel yatırımlar yaptı. Bir geçmiş Türkiye'ye bakın, bir de bugüne. Öyle bir kesim var ki Türkiye'de Başkan Erdoğan ağzıyla kuş tutsa yine de eleştirir. Daha ne yapsın bu ülke için Erdoğan? Öyle büyük ve güzel yatırımlar yaptı ki görmemek imkansız. Hep olumsuza bakmamak gerekiyor. Dolar yükseliyor diye eleştiride bulunanlar, biz kendi SİHA'mızı üretiyoruz, bir de buna baksınlar. Türkiye yıllarca bir tek otomobil bile üretemezken şimdi savunma sanayimizin geldiği noktaya hayranlıkla bakıyorum.