Sedat Ergin: Yoğun bakımdaki hasta sayısı neden açıklanmıyor?

Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, yeni tip Koronavirüs salgında yoğun bakımdaki hastaların sayısındaki artışa dikkat çekerek ”Türkiye yoğun bakımdaki hasta sayısında neredeyse üç ay geriye gitmiş bulunuyor” değerlendirmesinde bulundu.

Sedat Ergin: Yoğun bakımdaki hasta sayısı neden açıklanmıyor? - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı’nın veri akışında yoğun bakımdaki hastalara değinmediğini hatırlatan Ergin, “Yoğun bakımdaki hasta sayısı neden açıklanmıyor?” diye sordu. Ergin şöyle devam etti:

110
Sedat Ergin: Yoğun bakımdaki hasta sayısı neden açıklanmıyor? - Sayfa 2

Temmuz ayının ikinci haftasından sonra yoğun bakımdaki hasta sayısı ile yeni vakaları gösteren eğriler arasındaki makasın giderek açılmaya başladığını görüyoruz. Yoğun bakımdaki hastaların toplamı 28 Temmuz’da son zamanların en yüksek sayısı olan 1.280’e çıkmıştır. 

210
Sedat Ergin: Yoğun bakımdaki hasta sayısı neden açıklanmıyor? - Sayfa 3

28 Temmuz, aynı zamanda yoğun bakımdaki hasta sayısının –entübe edilenlerle birlikte- en son açıklandığı tarihtir. Bu noktada konuya karşılaştırmalı bir şekilde bakabilmek için bir saptama yapalım. 

310
Sedat Ergin: Yoğun bakımdaki hasta sayısı neden açıklanmıyor? - Sayfa 4

Yoğun bakımdaki hasta sayısının 1.280’e çıktığı 28 Temmuz’un düzeyine en yakın rakamın kaydedildiği tarih 1.278 hasta ile 6 Mayıs’tı. Bu açıdan baktığımızda, Türkiye yoğun bakımdaki hasta sayısında neredeyse üç ay geriye gitmiş bulunuyor

410