Sarıkaya: Maliye Bakanlığı’nda iki gündür kıran kırana pazarlık sürüyor

Habertürk yazarı, 3 yıldır ödeme alamayan ecza depoları ve medikal şirketlerle bakanlık arasında yapılan pazarlığı yazdı

Sarıkaya: Maliye Bakanlığı’nda iki gündür kıran kırana pazarlık sürüyor - Sayfa 1

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ecza depoları arasında iki gündür "kıran kırana bir pazarlık" sürdüğünü yazdı. Sarıkaya’nın aktardığına göre bu pazarlığın konusu 2017 yılından beri kamuya verilen ilaç ve protezlerin parasının tahsil edilmesi.

113
Sarıkaya: Maliye Bakanlığı’nda iki gündür kıran kırana pazarlık sürüyor - Sayfa 2

Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS), Türkiye Medikal Dernekleri Federasyonu, Sağlık Üreticileri ve İthalatçıları ile Araştırmacı Medikal Firmaları yöneticilerinin alacaklarını tahsil etmek için Sağlık Bakanlığı’na gittiğini ancak adres olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın gösterildiğini söyledi.

213
Sarıkaya: Maliye Bakanlığı’nda iki gündür kıran kırana pazarlık sürüyor - Sayfa 3

Sarıkaya, SEİS Başkanı Metin Demir’in "Üniversite hastanelerinin geç ödeme yapmasına alışmıştık, ancak son dönem Sağlık Bakanlığı da ödeme yapmamaya başlayınca şirketler sıkıntıya düştü" dediğini aktardı ve şunları yazdı:

313
Sarıkaya: Maliye Bakanlığı’nda iki gündür kıran kırana pazarlık sürüyor - Sayfa 4

Bugüne kadar Sağlık Bakanlığı hastanelerine alınan malzemenin parasını tahsil ederek ayakta kalabildiklerini belirtti. Devlet hastanelerine verdikleri ürünlerin paralarını da son 2-3 aydır alamayınca sorunlarının gittikçe arttığına vurgu yaptı. Demir, içinde bulundukları durumu önce Bakan Yardımcısı Osman Dinçbaş’a ardından da diğer Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati’ye de aktarınca şu ortak yanıt gelmiş:

413