Sarıkaya: Anadolu’da işler tersine dönmüş

Dünyada toplam koronavirüs vaka sayısı 58,6 milyonu, can kayıpları ise 1,39 milyonu aştı. Türkiye'de de durum pek de iç açıcı değil. Konuyu bugünkü köşesinde değerlendiren Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya Covid 19'un hızla yayıldığına dikkat çekerek “Anadolu’daki hastanelerdeki doluluk oranı büyükşehirlere oranla daha fazlalaşmış” dedi.

Sarıkaya: Anadolu’da işler tersine dönmüş - Sayfa 1

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, büyük şehirlerde yaşayan kişilerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) geçirirken evlerinde kalmayı veya tedbir amaçlı en fazla 1 hafta hastanede yatmayı tercih ettiklerini yazdı.

Sarıkaya: Anadolu’da işler tersine dönmüş - Sayfa 2

 Sarıkaya, Anadolu’da ise bu durumun tersinin yaşandığını “Anadolu’nun birçok yerinde insanlar iki hafta kalmak için yoğun çaba gösterdikleri görülmüş” diyerek anlattı.

Sarıkaya: Anadolu’da işler tersine dönmüş - Sayfa 3

Sarıkaya bugünkü köşe yazısında Covid-19 ile ilgili herkesin “O denli yayıldı ki, bir ilin diğerine destek verecek hali kalmadı...” bilgisini verdiğini söyledi ve şunları yazdı:

Sarıkaya: Anadolu’da işler tersine dönmüş - Sayfa 4

Konunun etkin ve yetkin ismiyle dün konuşurken koronavirüsten etkilenen büyükşehir yaşayanları ile Anadolu’daki illerde yaşam sürenlerin durumlarının farklı olduğunu belirtti. İlginç bir veriyi de paylaştı. Aktardığına göre Anadolu’daki hastanelerdeki doluluk oranı büyükşehirlere oranla daha fazlalaşmış. Oysa algı Anadolu insanının daha güçlü, kolaylıkla hastaneye yatmaz olduğunu düşünür, büyük kentlerde yaşayanların daha nazik olduklarını varsayardık. Madem iş tersine dönmüş.