Şampiyonluk ışığı, turizmi parlattı

Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamaları sırasında kayda alınan, sosyal medyada 2 milyar görüntülemeyi geçerek viral olan, telefon ışıklı 'tekno şov' sonrası Trabzon’a ilgi arttı. Hafta sonu kupa teslim töreni öncesi de yoğunluk yaşanan kentte 'şampiyonluk göçü' ile turizm merkezleri doluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Trabzon için artık ‘şampiyonluk turizmi’ diye bir kavram var. Şampiyonluğun, turizm anlamında kentte çığır açacağına inanıyoruz” dedi.

Şampiyonluk ışığı, turizmi parlattı - Sayfa 1

Süper Lig’de Trabzonspor’un şampiyonluk maçı ve kutlamalarına tanıklık etmek isteyenlerin hem yurt dışından hem de Türkiye'nin dört bir yanından hava ve kara yolu ile geldiği kentte tarihi günler yaşanıyor. Şampiyonluk kutlamaları sırasında 100 bini aşan kişinin katılımı ile meydan alanında kayda alınan, sosyal medyada 2 milyar görüntülemeyi geçerek viral olan, telefon ışıklı 'tekno şov' sonrası Trabzon’a ilgi arttı.

112
Şampiyonluk ışığı, turizmi parlattı - Sayfa 2

Hafta sonu kupa teslim töreni öncesi de yoğunluk yaşanan kentte 'şampiyonluk göçü' ile turizm merkezleri ise dolup taşıyor

212
Şampiyonluk ışığı, turizmi parlattı - Sayfa 3

‘TRABZON’DA ÇIĞIR AÇACAK’

Trabzon’un tüm dünyada ilgi uyandırdığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “'Şampiyonluk turizmi' diye bir kavram var; artık Trabzon için de kullanılmaya başlandı. Biz de bu şampiyonluğu şehrimize en fazla katkı yapacak şekilde kullanmak ve faydalanmak için çabalıyoruz. 

312
Şampiyonluk ışığı, turizmi parlattı - Sayfa 4

Önümüzdeki aylar içinde Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi macerası da başlayacak ve dünya çapında çok büyük kulüpler de şehrimize gelecek. Bununla birlikte turizm sezonunda Trabzon’a ilgi çok arttı. Bu şampiyonluk kutlamalarının yapıldığı meydanı, Trabzonspor’un stadyumunu ve Trabzon’un tarihi- turistik mekanlarını çok sayıda kişinin ziyaret edeceğine inanıyorum. Bu şampiyonluğun turizm anlamında da Trabzon’da yeni bir çığır aşacağına şehir olarak inanıyoruz” dedi.

412