Pazartesi günü bizi ne bekliyor?

Pazartesi günleri birçok kişi için haftanın en sevimsiz günüdür. Haftanın ilk iş gününde yoğun takvimle karşı karşıya kaldığımız pazartesi günleri, birçok gelişmenin de habercisi. İşte pazartesi günleri bizi bekleyen tehlike ve aksilikler...

PARADURUMU PARADURUMU
Pazartesi günü bizi ne bekliyor?

Araştırmalara göre, tüm kalp krizlerinin yüzde 21'i pazartesi günleri oluyor. Cuma günleri ise ikinci pik noktası olarak belirtiliyor. Bilim insanlarına göre bunun nedeni, hafta başı ve sonunda stres hormanlarının tavan yaparak kendini dışarı vurması.

Pazartesi günleri kalp krizi ve felç gibi rahatsızlıkların en yaygın görüldüğü gün. Sonunuz hastanede bitmese bile, Pazartesi günleri kan basıncınız ve dolayısıyla hasta olma ihtimaliniz diğer günlerden daha yüksek.

Yakın tarihli bir İsveç araştırması kalp krizlerinin çoğunun pazartesi günleri gerçekleştiğini bulmuştur. Çalışma, yedi yıl boyunca kalp krizi için 156 bin hastane başvurusunu izlemiş ve pazartesi günleri ilk kez kalp krizi geçirme riskinde yüzde 11’lik bir artış bulmuştur.

 Pazartesi günü kazalarına da dikkat! Kaza tespit tutanaklarına göre en çok kaza, pazartesi günleri 12.00-12.59'da meydana geliyor.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından gerçekleştiren "MESS Üyelerinde İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları İstatistikleri" araştırmasına göre, iş kazaları en fazla pazartesi günleri oluyor.

Trafik yoğunluğu en çok pazartesi günleri oluyor

Taksi yoğunluğu daha çok Pazartesi gerçekleşiyor

Pazartesi günü dünya genelindeki çalışanların yaklaşık yüzde 50’si işe geç kalıyor.

Dünyada çevrim içi alışveriş en fazla pazartesi günü yapılıyor. Bunun en büyük nedeni de pazartesi sendromunu yenmek. Canı sıkılan birçok insanın için alışveriş yaptığı tahmin ediliyor.

Araştırmalar, haftanın ilk günü iş verimliliğinin yüzde 30 düştüğünü gösteriyor. 2011 yılında yapılan bir araştırmaya göre, ortalama bir insanın en çok ‘offf’ladığı gün; haftanın ilk günü pazartesi.

Depresyon ve kaygı gibi durum değişiklikleri pazar gecesinden başlıyor ve verimsiz bir pazartesi yaşamanıza sebep oluyor. Özellikle iş başvurularının Salı günü yapılması bilim adamları tarafından öneriliyor. Sevmediğiniz bir işte çalışıyor ve ayrılma noktasına geldiyseniz bu genelde Pazartesi günleri oluyor.

Pazartesi günü yatırım için aslında iyi bir gün. CryptoCompare tarafından yapılan bu araştırma gösteriyor ki kripto para piyasasında alım-satım yapmak için en ideal gün pazartesi günleri oluyor

CryptoCompare'in araştırmasına göre Bitcoin kullanıcıları pazartesi günleri yaptıkları işlemler sayesinde toplamda yüzde 445 oranında kar elde ettiler.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER