için kaldı

Yeni asgari ücrete iş dünyası hazır

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Asgari ücretin, enflasyonun geldiği nokta dikkate alınarak artmasını iş dünyası makul karşılar. Bu kimseyi rahatsız etmez. Bunun altında bir şey beklemek rasyonel olmaz” dedi.

POSTA POSTA
Yeni asgari ücrete iş dünyası hazır

Yıl sonuna yaklaşırken yeni asgari ücret tartışmaları da hız kazandı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Paris’te düzenlenen SIAL Gıda Fuarı’nda asgari ücret ve enflasyon beklentileri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Avdagiç, “Asgari ücretin alım gücünü telafi edecek bir oranda artmasını, hatta birkaç puan da üzerine eklenecek bir refah payını iş dünyası makul karşılar. Bunun altında bir şey beklemek rasyonel de olmaz. İş dünyasının asgari ücretle ilgili bir sıkıntısı yok” dedi.

ÜÇ KRİTİK BEKLENTİ VAR

Bazı konularla ilgili beklentilerin olduğunu da ifade eden Avdagiç, şöyle devam etti: “SGK üst sınırı memur maaş zammı ya da enflasyon oranında artırılmalı. Gelir Vergisi dilimleri asgari ücret artışı nispetinde güncellenmeli. Kıdem tazminatı üst limitinde katlamalı artış olmamalı. SGK üst limiti asgari ücretin 7.5 katı oldu. Bu daha evvel 5 katıydı, sonra 6.5 katı olmuştu. Dolayısıyla asgari ücrette yapılan artış, aynı zamanda işverene tavan ücrette de enflasyonun üzerinde ilave prim maliyeti anlamına geliyor.”

ALIŞVERİŞTE SEÇİCİ OLUNMALI

Avdagiç, yüksek enflasyon ile ilgili de şu açıklamada bulundu: “Bizim iş dünyası olarak bu dönemde abartılı fiyatlar yerine kârımızı daha makul oranlarda tutup bu sürece katkı vermemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın da daha seçici olmasında fayda var. Alım yaparken, doğru fiyatlama yapanı mükafatlandırıp daha sıkıntılı fiyatlama yapanlardan kaçınılabilir. Şu anda döviz fiyatlarında yatay seyir var. Bunu koruyabilirsek, uluslararası konjonktürde beklentiler dışında olağanüstü bir şey olmazsa yıl sonunda enflasyonun yüzde 70’lerin altına düşebileceğini öngörüyoruz.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER