Sonunda güzel haber

Pandemiyle birlikte art arda açılan COVID-19 yoğun bakımları, vaka sayısındaki düşüşle birlikte tek tek kapanıyor. Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran, “Ülke genelinde yoğun bakımlardan ulaşan sonuçlar ciddi anlamda düşüşü gösteriyor” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sonunda güzel haber

TÜRKİYE, koronavirüs yoğun bakım doluluk oranlarında, pandeminin başından bu yana en dip noktayı gördü. Aşılanma ve hafif seyirli yeni varyantlarla beraber, hastaneye yatış ve yoğun bakım ihtiyacı oldukça azaldı. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçen günlerde açıkladığı üçte bir oranındaki COVID yoğun bakım doluluk oranının, bu hafta daha da düşeceğini belirterek, “Türkiye genelinde yoğun bakımlarda COVID-19 hastaları gerçekten çok azaldı. Çoğu merkezde COVID-19 yoğun bakımlar tek tek kapatılıyor ve artık elektif dediğimiz, pandemi nedeniyle ertelenen cerrahi hastalarımız için yataklar hazırda bekletiliyor” dedi. Prof. Dr. Demirkıran, şu açıklamalarda bulundu:

AŞININ ETKİSİ BÜYÜK

“Türk Yoğun Bakım Derneği'ne ülke genelinde yoğun bakımlardan ulaşan sonuçlar gerçekten ciddi anlamda düşüşü gösteriyor. Sayın Bakanımız üçte bir oranında diye açıkladı ama belki bu hafta, daha da aşağıya düşmüş olabilir bu oranlar. Biz çok yerde COVID-19 için ayrılan yoğun bakımların kapatıldığını, normal yoğun bakımlara doğru geçişler olduğunu öğreniyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın aşılama politikasını iyi bir şekilde yürütmüş olması, bize bu konuda çok ciddi yarar sağladı. Aşılamada oran arttıkça COVID-19 hastalarının azalması da sağlandı. Şu anda vaka sayıları hâlâ devam ediyor ama kritik noktaya gelmeleri daha düşük oranda artık. Aşılanması gereken yaşlı ve bağışıklık sistemi baskılanmış olan hastalar da (hatırlatma) aşılamalarını tamamladıkça, sayılar beklendiği üzere düşüyor.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER