Tavuk tüyüyle denizde temizlik

KONYA'da Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi 3'üncü sınıf öğrencileri Abdullah Koca ve Ömer Faruk Altun, kimya öğretmenleri danışmanlığında yaptıkları proje araştırmasında deniz ve okyanusların yüzeyinde oluşan petrol kirliliğinin, tavuk tüyüyle temizlenebileceğini ortaya çıkardı. Liseli gençler, geçen yıl TÜBİTAK'ın yarışmasında Türkiye birincisi oldukları 'Okyanuslar Petrolden Daha Kıymetlidir' adlı projeyle Mayıs ayında ABD'de yapılacak Ulusal Bilim ve Mühendislik Fuarı olan 'INTEL-ISEF Proje

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tavuk tüyüyle denizde temizlik

17 yaşındaki Abdullah Koca ve aynı yaşdaki Ömer Faruk Altun'un tankerlerin çarpışması veya boru hatlarının patlaması sonucu deniz ve okyanus yüzeyinde meydana gelen petrol kirliliğini ortadan kaldırmak ve geri kazanımını sağlamak amacıyla doğal atıkların kullanarak temizlemek için proje çalışmasına başladı.

Kimya öğretmeni Mutlu Doğan'ın danışmanlığında hazırlanan proje kapsamında öğrenciler, deniz yüzeyinde oluşan petrolü temizlemek için doğal atık olan talaş, ayçiçek çekirdeği kabuğu, yer fıstığı kabuğu, hindistan cevizi kabuğu, mısır koçanı talaşı, tavuk tüyü, koyun yünü, keçi kılı, insan saçı ve kabak çekirdeği kabuğu kullandı. Öğrencilerin yaklaşık 2 yıl süren çalışma ve deneylerinin ardından deniz yüzeyinde oluşan petrolü en çabuk ve hızlı şekilde tavuk tüyünün toplayarak temizlediği ortaya çıktı.

ABD'DE TÜRKİYEYİ TEMSİL EDECEKLER

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER