Turizmcilere yeni belge zorunluluğu

Turizm konaklama tesislerine “Basit Konaklama Tesis İşletme Belgesi” alma zorunluluğu geldi. Tesislerin ruhsat iptali cezasıyla karşılaşmaması için belgeyi 28 Temmuz’a kadar almaları gerekiyor.

PARADURUMU PARADURUMU
Turizmcilere yeni belge zorunluluğu

 Geçen yıl yayınlanan genelge ile "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı"na sahip konaklama tesislerine “Basit Konaklama Tesis İşletme Belgesi” alma zorunluluğu getirildi. Genelge uyarınca 28 Temmuz 2022 tarihine kadar belediye belgeli otellerin İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine müracaat ederek ‘Basit Usul Konaklama Belgesi’ almaları gerekiyor. Bu tarihe kadar belge başvurusu yapmayan işletmeler, belediye ruhsatlarını kaybedecek.

İŞLETMECİLİK ESASLARINI GÖSTEREN BELGE

Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, "Basit konaklama tesislerine verilen belge, işletmelerin uymak zorunda oldukları fiziki şartların sağlandığını ve bakanlık tarafından belirlenmiş olan işletmecilik esaslarına uyduğunu gösteren belgedir. Tanıtım, bilgilendirme ve uygulanacak fiyat tarifelerinin onaylanmasına ve tesislerin denetlenmesine ilişkin usul ve esasları belirler.

SÜRE UZATIMI OLMAYACAK

Bu belge çerçevesinde önceki faaliyetlerinizde bir değişiklik olmayacaktır hatta işlerinizi kolaylaştıracaktır. Amaç tüm turizm işletmelerimizi kalite standardını yükseltmek ve bu vesile ile bakanlık çatısı altında birleştirmektir. Temmuz 2022 ye kadar müracaat edilmediği takdirde ruhsat iptal işlemleri başlayacaktır. Bakanlığımız bu konuda kesin talimat verdi. Süre uzatımına gidilmeyecektir" dedi.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER