için kaldı

Kolajen haplarına para dökmeyin! 1 kaşığı 1 kutu kolajenden daha güçlü: Gençlik aşısı etkisiyle kırışıklıkları dolduruyor

Cildinin erken yaşlanmasını, kırışmasını hiç kimse istemez. Ancak zaman yenik düşen ciltlerde kırışıklıklar ve ince çizgiler gözle görülür hale gelir. Özellikle kolajen üretimi azaldığında yaşlanma belirtileri daha da artar. Son yıllarda kolajen takviyelerinin kullanımı arttı ve buna bağlı olarak da çeşit çeşit kolajen hapları piyasaya çıktı.

POSTA POSTA
Kolajen haplarına para dökmeyin! 1 kaşığı 1 kutu kolajenden daha güçlü: Gençlik aşısı etkisiyle kırışıklıkları dolduruyor

Cildinin erken yaşlanmasını, kırışmasını hiç kimse istemez. Ancak zaman yenik düşen ciltlerde kırışıklıklar ve ince çizgiler gözle görülür hale gelir. Özellikle kolajen üretimi azaldığında yaşlanma belirtileri daha da artar. Son yıllarda kolajen takviyelerinin kullanımı arttı ve buna bağlı olarak da çeşit çeşit kolajen hapları piyasaya çıktı.

Kolajen yaşın ilerlemesiyle birlikte vücutta azalmaya başlar. Cildimizin dörtte üçünü, vücut proteinin ise üçte birini oluşturarak kemik, kas ve kanda bulunur. Yaş aldıkça var olan kolajen parçalanır ve vücudun yeni kolajen üretimi zorlaşır. Bu yüzden birçok kişi belli bir yaştan sonra kolajen takviyesi almaya başlar.

Kolajen desteği sağlayan pek çok takviye ürün olduğu kolajen takviyesi sağlayan cilt kremleri de bulunur. Ancak doğal yollarla da vücudunuza kolajen depolayabilirsiniz.

Cilt elastikiyetini artırmak için çok mucizevi tedavi yöntemleri olmasa da sarkmayı önlemek ve cildi sıkılaştırmak için pek çok şey yapabilirsiniz. Sağlıklı bir yaşam tarzı belirleyerek ve cildinize uygun bir bakım rutini geliştirerek cildinizin elastikiyetini koruyabilmeniz mümkün.

Cildinizde zamanla azalan kolajen üretimiyle birlikte cildiniz sarkmaya başlar. Kırışıklıklar ve ince çizgiler daha belirgin hale gelir. Ancak günlük alışkanlıklarınızda bazı değişimler yaparak cilt sağlığınızı koruyabilir ve cildin elastik yapısını onarabilirsiniz.

Kolajen tiplerini sıralayacak olursak;

Tip 1 kolajen: Vücutta bulunan kolajenin %90'ı Tip 1 kolajendir. Sıkıca demetlenmiş iplikçik yapısında bulunur. Kemik, deri, tendon, fibröz kıkırdak ve diş yapısının kurulmasında görevlidir.

Tip 2 kolajen: Bu tipte kolajen fiberleri, Tip 1'e göre daha gevşek paketlenmiştir. Eklemlerde yer alan elastik kıkırdakta bulunur.

Tip 3 kolajen: Kas, organ ve damar yapılarının yemelinde yer alır.

Tip 4 kolajen: Cilt katmanlarında bulunur.

SU İÇİN

Yeterli miktarda su içmek cildin elastkiyetini korumaya ve cildin nem dengesini korumaya yardımcı olur. Günde en az 8-10 bardak su içerek cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz.

  DENGELİ BESLENME

Meyveler, sebzeler, yağsız proteinler ve sağlıklı yağlar açısından zengin besleyici bir diyet programı cilt sağlığınız için önemlidir. Cildi onaran ve cildi besleyen besinleri tüketmek büyük önem taşır. Bu sebeple cilt sağlığınızı korumak için A, C, E vitaminler ve antioksidan açısından zengin gıdaları tüketin.

DÜZENLİ MASAJ

Cilt masajları kan dolaşımını iyileştirebilir ve kolajen üretimini uyarabilir. Hindistan cevizi yağı ve tatlı badam yağı gibi doğal yağlarla yukarı doğru harektlerle cildinize hafifçe masaj yapın.

EGZERİZ

Düzenli fiziksel aktivitede bulunmak kan dolaşımını iyileştirir. Genel cilt sağlığını destekler. Yoga ve pilates gibi esneme hareketlerini egzersize dahil edin. Böylece cildinize iyilik yapmış olursunuz.

YÜZ EGZERSİZLER

Bazı yüz egzersizleri potansiyel olarak cildin elastkiyetini artırarak derinin altındaki kaslarını sıkılaştırmaya yardımcı olabilir. Örneğin alın ve yanak egzersizleri gibi belirli bölgeleri hedefleyen yüz yogalarını deneyebilirsiniz.

PEELİNG

Düzenli olarak peeling yapmak ölü cilt hücrelerini temizler ve hücre yenilenmesini uyarır. Nemlendiricilerin ve diğer cilt bakım ürünlerinin emilimini artırır. Bu sebeple hafta 1 ya da 2 kez cildinize uygun hafif formüllü bir peeling yapın.

 

CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN

Günlük olarak kaliteli bir nemlendirici uygulamak cildin her zaman nemli kalmasına yardımcı olur. Bu durum cildin elastkiyetini artırır. Hyaluronik asit, seramidler ve karite yağı gibi bileşenleri içeren ürünlerle cildinizi nemlendirebilirsiniz.

GÜNEŞ KORUMASI

Yüksek SPF'li güneş kremi sürerek, koruyucu giysiler kullanarak ve güneşin yoğun açı ile geldiği saaatlerde gölgede kalarak cildinizi zararlı UV ışınlarından koruyun. Cildinizi gübeşten korumadığınızda cilt erken yaşlanır. Elastikiyet kaybı başlar.

YETERLİ UYKU

Kaliteli ve yeterli uyku vücudunuzun gençleşmesini sağlar. Gece uyku sırasında hücreler daha hızlı bir şekilde yenilenir. Bu da cildinizin daha kolay onarılmasına yardımcı olur. Genel cilt sağlığınız için her gece 7-8 saat uyumayı hedefleyin.

KOLAJEN KAYNAĞI BESİNLER

KİVİ

Kivinin içerisinde A, C ve K vitaminleri bulunur. Bu vitaminler cilt sağlığını korur ve cildi onarır. Kivi tüketerek cildinize kolajen desteği sağlayabilirsiniz. Sevilen bir kış meyvesi olan kiviyi her gün 1 adet tüketmek cildinizi gençleştirir adeta zamana meydan okur.

  YABAN MERSİNİ

Yaşlanma karşıtı en etkili besinler arasında yaban mersini de yer alıyor. Yaban mersini , canlı küçük besin santralleridir.

Sadece yüksek konsantrasyonlarda antioksidan içermekle kalmaz, birçok çalışma kalp, sinir sistemi, beyin ve hatta gözlerinizle ilgili yaşa bağlı sorunları önlemede faydalı olduklarını ileri sürmüştür.

YER FISTIĞI

Yer fıstığı, cildin dolgun ve genç görünmesini sağlayan kolajen üretimini uyarmaya yardımcı olan çinko açısından yüksektir. Cildi sıkılaştırır ve sarkmaları önler. Kırışıklıklar ile savaşır. İnce çizgilerin görünümünü azaltır. Yer fıstığı tüketmek cildi iyileştirir.

Cildin dayanıklılığını artırır. Yer fıstığı aynı zamanda vücudu serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan korumaya yardımcı olabilecek antioksidanlar açısından da zengindir.

ZEYTİNYAĞI

E vitamini zengini zeytinyağı hem saç hem de cilt bakımında çok sık kullanılır. Zeytinyağı cilde nem depolar. Cildin kırışmasını ve ince çizgilerin oluşmasını engeller. Cilde dolgunluk kazandırır. Sıkı ve canlı bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur.

Zeytinyağı tüketerek ya da zeytinyağını kullandığınız cilt bakım kremlerine ekleyerek cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz

KIRMIZI BİBER

Kırmızı biberin içerisinde bol miktarda C vitamini bulunur. Kırmızı biber C vitamini ve kolajen desteği sağlayarak cilt hücrelerinin kısa sürede yenilenmesine yardımcı olur.

Araştırmalar göre kolajen cildin dokusunu, elastikiyetini ve nemini dengeler. Kırmızı biberi düzenli olarak tüketerek cilt sağlığınızı destekleyebilirsiniz.

KEMİK SUYU

Doğal bir kolajen deposu olan kemik suyu, cilt elastikiyetini koruyor. Cilt sağlığınızı iyileştirmek ve güçlendirmek istiyorsanız kemik suyu tüketmeye başlayabilirsiniz.

Kemik suyu cildin kırışmasını ve sarkmasını engelliyor. Cildin genç kalmasında en etkili bileşen kolajendir. Ancak kolajeni içerden almak en doğru olan yöntemdir. Yani kolajen zengini kemik suyunu içerek cildinizin her yaşta genç görünmesini sağlayabilirsiniz.

Kemik suyu kolajen, glutamin, kalsiyum, magnezyum, fosfor, amino asitler, kondroitin, glukozamin ve prolin gibi maddeler içerir. Bu maddeler insan vücudunda da vardır fakat zamanla azalır ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Kemik suyu içerek bu maddelerin azalmasını engelleyebilirsiniz. Her gün 1 bardak içerek vücudunuza kolajen takviyesinde bulunabilirsiniz.

  PROPOLİS

Propolis cilde kolajen desteği sağlar. Bu özelliği ile hücreleri hızlı bir şekilde yeniler. Kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü azaltır.

Propolisin içeriğindeki kolajenler, cildin kolajen seviyesini arttırarak cildin gençleşmesini ve sıkılaşmasını sağlar. Cildin elastik yapısını koruduğu ve kolajen üretimini desteklediği için cildin kırışmasını da önler.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER