Yeryüzü Doktorlarından mültecilere psikososyal destek hizmeti

İyilik, sağlık gayesiyle ihtiyaç sahibi coğrafyalarda faaliyetler yürüten Yeryüzü Doktorları, afet, çatışma ve insani krizlerden etkilenen insanlara psikososyal destek projeleri ile de hizmet veriyor.

GASTE24 GASTE24
Yeryüzü Doktorlarından mültecilere psikososyal destek hizmeti

Türkiye’ye sığınan mültecilere yönelik İstanbul, Hatay, Şanlıurfa, Kilis, Şırnak, Batman, Diyarbakır ve İzmir’de açtığı merkezlerde psikososyal destek veren Yeryüzü Doktorları, bugüne kadar 226 bin 96 ihtiyaç sahibinin hayatına dokundu. Çalışmalarını Şanlıurfa, Mersin ve Gaziantep’te bulunan merkezlerinde psikososyal destek ve evde bakım desteği ile sürdürüyor. Aynı zamanda İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) iş birliği ile haziran ayında açılan İstanbul Toplum Merkezinde psikososyal destek hizmetleri, çocuk dostu alan, yetkinlik geliştirme ve sosyal uyum hizmetleri veriyor. Yurt dışındaki psikososyal destek projeleri kapsamında ise Gazze’deki merkezinde psikologlar istihdam ederek bölge halkının yaşadığı travmaların atlatılması için çalışıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER