AÇEV Baba Destek Programı devam ediyor

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) olarak 29 yıldır, tüm çocukların eşit fırsatlara sahip olduğu bir toplum için durmadan çalışıyor.

GASTE24 GASTE24
AÇEV Baba Destek Programı devam ediyor

Babaların, ebeveynlik rollerinin güçlenmesi, çocuklarının bakım ve gelişiminde eşit sorumluluk üstlenmesi, çocuklarıyla karşılıklı ve yakın ilişkiler kurması amacıyla babalara yönelik bilimsel temelli eğitim programları uygulanıyor. 

AÇEV Baba Destek Programı, 3-6 ve 7-11 yaşları arasında çocuğu olan babalara destek vererek çocuğun çok yönlü gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. Babaların çocuklarının bakımında ve gelişiminde sorumluluklarını fark etmelerini ve buna uygun tutumlar geliştirmelerini, çocukları ile karşılıklı ve yakın bir ilişki kurmalarını, çocuklarına zaman ayırmalarını, onlarla etkileşim içinde olmalarını, şiddetin hiçbir türünü uygulamamalarını, çocuklarının eğitim süreçlerine katılmalarını amaçlıyor.

Program, AÇEV Baba Destek Programı Eğitici Eğitimi’ni tamamlamış olan gönüllü eğitimcilerin rehberliğinde, 13’ü babaların, 2’si annelerin katılımı ile gerçekleştirilen toplam 15 oturumdan oluşuyor. Çeşitli yetişkin eğitimi yöntemlerinin uygulandığı programın etkili olmasında, babaların kişisel deneyimlerini paylaşmalarına fırsat vermesi de önemli bir yer tutuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER