için kaldı

Modernize edildi... M60T tankları teslim edildi

Geçmişte İsrail'in modernize edip, çeşitli sorunlarla gündeme gelen M60T tanklarının ilk partisi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında modernize edilerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. Proje ile M60T tanklarının beyni olarak tanımlanan 'atış kontrol sistemi' yerlileştirilirken, bütün elektronik sistemler milli imkanlar ile üretilebilir hale getirilerek, güç grubu dışında dışa bağımlılık ortadan kaldırıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Modernize edildi... M60T tankları teslim edildi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın modernizasyon ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan 'Tanklara İlave Yetenek Kazandırılması (TİYK) - M60T Projesi' kapsamında modernize edilen 2 M60T tankının teslimi törenle yapıldı. Törene Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri ve sektör temsilcileri katıldı.

'KÖTÜ KOMŞU EV SAHİBİ YAPTI'

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, törendeki konuşmasında isim vermeden geçmişte İsrailli firmaya verilen M60T modernizasyonu ihalesinde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Görgün, "Geçmiş dönemde yabancı firmalar eliyle yürütülen iyileştirmeler ile konfigürasyonları güncellenen M60 tanklarının, bakım ve idamesinde yaşanılan güçlükler ve ürün, hizmet sağlayan ülkelerin karşımıza çıkardığı sorunlar bizi araştıran, geliştiren üreten ve özgün olarak çözüm hazırlayan ülke olmaya itmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle gerçekleşen icra komitemiz, envanterde bulunan tanklarımızın, iyileştirilmesine yönelik 'Tanklara İlave Yetenek Kazandırılması Projesi’ni başlatmış, bu proje kapsamında, atış kontrol sistemi başta olmak üzere tankın temel unsurlarının yerli tasarım ürünlerle şekillendirilmesi cihetine gidilmiştir. Neticesinde pek çok sahada olduğu gibi, kötü komşu ülkemiz savunma sanayiini ev sahibi yapmıştır" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER