Sakın barbunya sanıp yemeyin! Siyanürden 6 bin kat daha zehirli

Çukurova Üniversitesi’nde bulunan botanik bahçesinde sergilenen zehirli bitkiler, renk ve görüntüleriyle ilgi çekiyor. Bitkiler arasında siyanürden 6 bin kat daha zehirli olduğu iddia edilen ve geçen ay ABD Başkanı Trump’a gönderilen pakette çıkan ‘Risin’ zehrinin bitkisi olan Hintyağı bitkisi de var. Uzmanlar bu bitkilerin kokusunun bile tehlikeli olduğunu belirtiyor.

Sakın barbunya sanıp yemeyin! Siyanürden 6 bin kat daha zehirli - Sayfa 1

Çukurova Üniversitesi’nde bulunan botanik bahçesinde sergilenen zehirli bitkiler, renk ve görüntüleriyle ilgi çekiyor. Siyanürden 6 bin kat daha zehirli olduğu iddia edilen ve geçen ay ABD Başkanı Trump’a gönderilen pakette çıkan ‘Risin’ zehrinin bitkisi olan Hintyağı bitkisi de bu bahçede sergileniyor. 

112
Sakın barbunya sanıp yemeyin! Siyanürden 6 bin kat daha zehirli - Sayfa 2

Botanik Bahçesi Müdürü Prof. Dr. Halil Çakan, “Bilinçsiz bitki kullanımı ölüme neden olabilir. O nedenle her bulduğumuz şeyi yemeyip, koklamıyoruz” dedi.

212
Sakın barbunya sanıp yemeyin! Siyanürden 6 bin kat daha zehirli - Sayfa 3

Çukurova Üniversitesi’nde 200 dekar alana kurulu olan Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi, yüzlerce bitki çeşidine ev sahipliği yapıyor.

312
Sakın barbunya sanıp yemeyin! Siyanürden 6 bin kat daha zehirli - Sayfa 4

Vatandaşların da gezip bilgilenmesine imkan sağlayan bahçede sergilenen bitkilerin birçoğu tıbbi olarak kullanılan şifalı bitkiler olurken bir kısım da zehirli bitkilerden oluşuyor.

412