Sağlık Bakanlığı'ndan online koronavirüs testi

Türkiye'de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı dün gece itibariyle 4'e yükseldi. Vaka sayısı ise 359 oldu. Koronavirüs ile ilgili kapsamlı çalışmalarına devam eden Sağlık Bakanlığı, vatandaşların online koronavirüs testi yapabilmeleri için bir site yayına aldı. Buna göre sitede sorulan sorulara verilen cevaplara göre korona pozitif çıkma ihtimali değerlendiriliyor. Bir vatandaşın bir günde en fazla beş başvuru yapma hakkı bulunuyor.

F5HABER F5HABER
Sağlık Bakanlığı'ndan online koronavirüs testi

Sağlık Bakanlığı 'online korona testi' yapılabilmesi için bir site yayına aldı. 

koronaonlem.saglik.gov.tr adresli sitede yöneltilen sorulara göre verilen cevaplar değerlendiriliyor ve  “Beyan ettiğiniz bilgiler doğrultusunda koronavirüs ile karşılaşmış olma ihtimaliniz düşüktür” ya da “Beyan ettiğiniz bilgiler doğrultusunda sağlık durumunuzun yakından değerlendirilmesi için lütfen maskenizi takarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz” uyarısında bulunuluyor.

Sitede, "Sonuçlar sadece öneri niteliği taşımaktadır ve nihai bir sonuç/kesinlik içermemektedir, tavsiye niteliğindedir" uyarısı da bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan online koronavirüs testi - Resim : 1

TC kimlik numarasıyla girilen girilen sitede yoğunluğu önlemek için bir vatandaşın bir günde en fazla beş başvuru yapma hakkı bulunuyor.

SONRAKİ HABER