için kaldı

Karın germe ameliyatı ve sonrası

Karın germe estetiği ile yağsız ve gergin bir karna sahip olunabilir.

F5HABER F5HABER
Karın germe ameliyatı ve sonrası

Karın germe ameliyatı, karın derisi sarkması sonucu uygulanan bir işlemdir. Genel olarak kadınlarda yaygın bir şekilde görülmektedir. Erkeklerde ise bu uygulamanın gerçekleşmesinin en önemli nedenleri kilo alma, göbek derisinde ya da kaslarda oluşan sarkma ve gevşemenin meydana gelmesidir. Karnın ön duvarını oluşturan ve iç organları içeride tutarak karnın düz bir şekilde görünmesini sağlayan kasların arasında yer alan dokuların yırtılması ile kaslar birbirinden ayrılmaktadır. Bunun yanında karın bölgesindeki organların itmesi sonucu karın sarkık bir görüntü oluşturmaktadır. Ayrıca oldukça fazla kilo kaybında karın derisinin gevşeyip sarkmasına sebep olmuştur. Karnın yağlanması bir yana, kasların araları açılmış ve sarkmış karın estetiği, karın germe ameliyatı sayesinde yeni bir görünüme kavuşulabilmektedir. Karın gerdirme ameliyatı kapsamında hamilelik döneminde genişleyen ön duvar da daraltılabilmektedir. Gevşeyip araları açılmış karın kasları ise sıkılaştırılır ve sarkan karın derisinde oluşan fazla yağlar ile alınmaktadır.

Karın germe ameliyatı tehlike arz eder mi ?

Karın germe ameliyatı orta derecede riskli bir ameliyat çeşididir. Öte yandan en küçük ameliyatın bile riskleri mevcuttur. Karın germe (Abdominoplasti) ameliyatından sonra dikiş açılması, sıvı birikimi, deride renk değişimi, kanama, anestezi riskleri, kanama, yağ nekrozu, kötü yara izi oluşumu, asimetri, kalıcı ağrılar, hissizlik, derin ven trombozu, iyi olmayan estetik sonuca bağlı revizyon cerrahisi gerekliliği, kalp ve karaciğer problemleri belirli riskler arasındadır.

Karın germe ameliyatı yaş sınırı var mı ?

Karın germe ameliyatı 18 yaşından sonra yapılmaktadır. Eğer hastanın özel bir durumu varsa bu durum değerlendirilmektedir. Ameliyat konusunda önemli durumlardan biri de yaştır. Fakat genel sağlık durumu, vücut yapısı ve kronik hastalıkları gibi birçok faktörü birlikte değerlendirip ameliyat kararına varılmaktadır.

Karın germe ameliyatından sonra toparlanma süreci

Günümüzde birçok ameliyat çeşidi mevcuttur. Hal böyle olunca her ameliyatın da kendine göre toparlanma süreci mevcuttur. Karın germe ameliyatında, genellikle 1-2 gün hastane bakımından sonra hastalar taburcu edilmektedir. Karın germe ameliyatından sonra genellikle hastalara korse giymelerine dair tavsiyeler verilir. Bir ay boyunca sürekli bir şekilde giyilen bu korse, karın bölgesinin düzgün bir şekle gelmesine yardımcı olmaktadır. Ameliyat bittikten 3-4 saat sonra ayağa kalkabilir bir akrabanızın yardımı ile yürüyebilirsiniz. Ameliyattan sonraki gün ise yardım almadan yavaş yavaş yürüyebilirsiniz. Ameliyat sırasında ise karın bölgenizde uygulanan işlemler ve dikişlerden dolayı bir süre ağrı hissetmeniz normal bir durumdur. Bu ağrılar doktorunuz tarafından yapılacak olan ağrı kesici sayesinde azaltılabilmektedir.

En çok merak edilen konulardan biri ise, ameliyattan sonra ne zaman duş alabilirliğidir. Hasta ameliyat olduktan 2 veya 3 gün sonra duş alabilmektedir. Bir de bunun yanında işlerinizi tek başınıza yapabilecek seviyeye gelebilirsiniz. Öte yandan ilk bir haftada dikişlerin tam bir şekilde kaynamamış olmasından dolayı hapşırma, ıkınma ve öksürme gibi eylemler canınızı yakabilir. Şiddetli olması durumunda ise dikişlerinize de zarar verebilir. Bir de ağır bir işte çalışmıyorsanız doktorunuzun önerilerini ve kendinizi iyi hissedip hissetmemenize göre değişmesinin yanında ortalama olarak 7 veya 10 hafta içerisinde iş hayatınıza dönebilirsiniz.

İlk ödemler 1,5 ayda azalıp 6’ncı aya kadar belirgin bir şekilde kaybolurken bu süreç içerisinde C vitamini ve çinko gibi takviyeler iyileşmenin hızlanmasına yardımcı olmaktadır. Birinci ay dolduktan sonra da çok da ağır olmayan yüzme ve yürüyüş gibi sporlarla vücudunuzun toparlanmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu sayede iz tedavisi haricinde ameliyatın tüm yükleri hastaların üzerinden kalkmış olur. Fakat altıncı aya gelindiğinde bütün dokular iyileşmiş ve istenilen sağlıklı görünüme kavuşmuş olursunuz.

Karın germe ameliyatı fiyatı 2021

Operasyon maliyeti; hastane yatış ve hizmetleri, ameliyat öncesi uygulanılan (tomografi, film, MR, EKG, hemogram vb.), anestezi ücreti, hastanede uygulanan ilaç ve tedaviler, ameliyat sonrası kullanılacak özel giysiler (sütyen, elastik bantlar ve korse vb.), doktorun alacağı ücreti kapsamaktadır.
Sonuç olarak karın germe ameliyatı; hastanenin sunduğu hizmet kalitesine, doktorun talep ettiği ücrete göre ödenecek toplam miktar, kullanılan malzemenin kalitesine, uygulanacak cerrahi tekniğe göre büyük bir değişkenlik gösterecektir. Bunun yanında ortalama olarak karın germe ameliyatı 10-25 bin TL arasında gidip gelmektedir. Fiyat konusunda detaylar için Ankara estetik cerrahi websitesini ziyaret edebilirsiniz: https://www.ankaraestetikcerrahi.com

SONRAKİ HABER