Flora Klinik Fue Saç Ekiminde Kalem Tekniği

Flora Klinik olarak saç ekiminde kalem tekniği kullanan merkezlerden biriyiz. Uzman bir ekiple yapılması geren bu teknik saç ekimine yeni bir ivme kazandırmıştır.

F5HABER F5HABER
Flora Klinik Fue Saç Ekiminde Kalem Tekniği

Flora Klinik saç ekim uzmanları bu alanda uzmanlaşmış ve saç ekiminde kalem tekniğini başarıyla uygulamaktadır. DHI (Direct Hair Implant) yani kalem tekniği yönteminde saç kökleri Fue yöntemindeki gibi toplanır, kalem ucuna yerleştirilen kökler saçsız alana enjekte edilir. Bu hem saç köklerinin işlevini kaybetmesini önler, hem de daha sık saç ekimi yapılmasına olanak verir. Bu yöntem kullanıldığında saç ekimi sırasında kesi yapılmasına gerek kalmaz. Kesi yapılmadığı için hastalara dikiş yapılmasına gerek duyulmaz. Saç ekimi yaptırmak isteyen herkes içinde uygun bir yöntemdir.
Flora Klinik Fue Saç Ekiminde Kalem Tekniği - Resim : 1Saça ekiminde kalem tekniğinin en önemli özellikleri arasında kesi, iz ve dikiş gerektirmeden ekimin yapılmasıdır. Bu yöntemle saç köklerinin alındığı bölgeden ekim yapılacak bölgeye nakli sırasında geçen süreyi azaltmak, saç köklerinin güçlü ve sağlıklı bir şekilde ekim yapılmasını sağlama hedeflenir. Saç köklerinin ekileceği bölgeye delik açılmadan, özel uçlarla saç kökleri bölgeye ekilir. Bu bölgeye delik açılmaması demek ekim yapılacak saç kökü sayısının artması ve yoğunluğu fazla bir saç ekimi yapılmasına olanak verir. Fue tekniğine göre kalem tekniği daha uzun ve zahmetli olsa da, bölgede kesi yapılmadığı için hastalarda iyileşme hızı da yüksek olur. Saç kökleri dışarıda daha az beklediği içinde, ekimden sonra daha kolay uyum sağlar ve güçlü olurlar. Hastalarda acı ve ağrı hissi de olmaz.

Saç ekiminde kalem tekniği avantajları nelerdir?
Saç ekiminde kullanılan kalemin ucu oldukça incedir. Bu yüzden saç derisindeki köklere rahat ulaşabilir ve daha sık saç ekimi yapılabilir. Flora Klinik saç ekimi uzmanları bu yöntemin avantajları konusunda hastalarımızı en iyi şekilde bilgilendirecektir. Flora Klinik saç ekiminde de en yeni yöntemlerle hastalarına hizmet vermektedir. Kısaca bu yöntemin avantajlarını belirtirsek;
⦁ Kalem tekniğiyle kafa derisindeki saçlar yıpranmadan, zarar görmeden saç ekimi yapılır. Yapılan işlemin ardından hastalardaki iyileşme süreci daha kısa olur.
⦁ Saç ekimi sırasında saç köküne temas edilmediği için, köklerde hasar olmaz. Ekimden sonra saç kayıpları yaşanmaz. Ayrıca kanama gibi sorunlarda aşılmış olur.
⦁ Saç ekiminde kullanılan kalemin oldukça ince uçlu olması nedeniyle saç ekimi daha sık yapılabilir, kişiler daha gür saçlara sahip olur.
⦁ Bu yöntemle yapılan saç ekiminde kesi yapılmaz. İğne ucu kadar açılan delikler işlemden sonra kolayca iz bırakmadan kapanır. Bunları dışarıdan görmek mümkün olmaz. Bu yöntemin en önemli avantajı ise, saçların çok doğal olmasıdır.

Saç ekiminde kalem tekniği nasıl uygulanır?
Flora Klinik Fue Saç Ekiminde Kalem Tekniği - Resim : 2Kalem tekniği kolay olsa da, uğraştırıcı ve oldukça dikkat isteyen bir işlemdir. Bu yöntemin hastalar tarafından tercih edilmesi daha çok işlem sırasında acı ve ağrı duyulmamasından kaynaklanır. Saç ekiminde dikiş yapılmadığı içinde görünürde izlerin kalmaması da bunda etkendir. Kalem yönteminde kullanılan özel iğneler sayesinde ekilen saç kökleri daha sık ve sağlıklı çıkar.

Saç ekiminde kalem tekniği saçlarının hepsini kaybeden ya da belirli bölgede seyrelme olan, bu durumdan rahatsızlık duyan kişilere uygulanabilir. Saç ekiminde bu yöntem kullanılırsa, seans süreleri herkeste farklı olur. Kişinin saçı ne kadar az ise, saç ekimi süresi de uzar. Normalde bir seans süresi 6-8 saat kadar devam eder. Çünkü saç kökleri tek tek ekilir. Saç ekimi için bir seans yeterli olmaz. Ancak özel ince iğnelerle saç kökleri istenen sıklıkta, doğal çıkış açılarına uygun şekilde ekilebilir. Doğal yuvarlak kanallara çıkış açısında göre yerleştirilen saç kökleri işlevlerini kaybetmeden bulundukları yere uyum sağlarlar. Bunun yanında saç ekiminde santimetrekareye yaklaşık 40-60 greft yerleştirilebilir. Buda saçlarda istenen yoğunluğun elde edilmesini sağlar. Ayrıca saç çizgisinin oluşturulması aşamasında da en doğal görünümün alınmasında kalem tekniğinin büyük faydası vardır. Hastaların saç ekiminden memnun kalmasını kolaylaştırır.
Hastaların ciddi rahatsızlıkları olursa, bu yöntemle saç ekimi yapılamaz. Bu nedenle hastaların saç ekiminden önce saç ekimi uzmanlarımız gereken bilgilendirmeleri yapmaları gerekir. Bu konuda Flora Klinik olarak uzman doktorlarımız ve ekibimizle hizmet vermekteyiz.

Flora Klinik Sosyal Medya Hesaplarımız;

Flora klinik facebook
Flora klinik twitter
Flora Klinik instagram

SONRAKİ HABER